Kisaa ja tanssia

La 5.8.2017 Iin Röyttä

Aamulla nostimme takilaan juhlaliputuksen Elojuhlan kunniaksi. Yllättäen vain muutamalla muulla aluksella oli liput. Aiempina vuosina niitä on ollut useampia.

Oulusta oli startannut yhdeksältä ELO-race. Maali oli Röytän sataman vieressä. Rivakan tuulen ansiosta veneitä alkoi tulla maaliin jo puolenpäivän jälkeen. Maaliintuloa kerääntyi möljälle seuraamaan runsas yleisö.

Röytän ja Satakarin välistä kulkeva väylä, jossa maali sijaitsi, on kapea. Yksi kisaan osallistuneista veneistä ajoi liikaa väylältä sivuun ja tarttui matalikkoon. Keräsimme satamasta muutaman hengen porukan ja kävimme hinaamassa veneen irti. Satamaan oli juuri saapunut ketterä alumiinivene, joka soveltui touhuun hyvin. Omistaja lähti mielellään avustamaan venettä – pitkän linjan kilpapurjehtija hänkin.

Satama tuli melkoisen täyteen. Joinakin vuosina veneitä on ollut enemmänkin, mutta tärkeämpää tässäkin on laatu kuin määrä.

Illansuussa riemuliiterissä oli arpajaispalkintojen arvonta. Palkintoja oli niin paljon, että tilaisuus kesti pitkään. Meidän arvat eivät voittaneet.

Arvonnan jälkeen riemuliiterissä alkoivat karaoketanssit. Kristiinakin kävi laulamassa ja sai runsaat aplodit. Kaiken kaikkiaan jälleen rehti suomalainen meininki.

Vastaa