Aatelisia ja avuliaita

Olipa mukava nukkua pitkään. Se kun ei pienten lasten vanhemmille ole kovinkaan usein mahdollista.

20140830_111334

Veneitä alkoi tulla Röyttään lauantaina jo aamusta, olihan päivän aiheena Venetsialaiset. Sääkin oli komea. Sortseilla tarkeni koko päivän.

20140830_141100

Nostin suuren paraatin eli juhlaliput mastoon. Useampikin kävi kysymässä, että mikä juhlapäivä Mamarosassa on. Kerroin heille tänään vietettävistä Venetsialaisista ja ihmettelin vastavuoroisesti, että miksi muilla ei ole juhlalippuja. Kaikki eivät tuntuneet olevan tietoisia juhlapäivästä.

20140830_201045(0)

Kävin seurakavereiden Jarin ja Joukon kanssa jo iltapäivällä saunassa. Illallista söimme tänäänkin porukalla, tällä kertaa Mamarosassa. Tarjolla oli aateloitua cajun kanaa.

ilotuli

Jouko oli tuonut mukana ison kasan ilotulitteita. Ne ja muutkin paikalle tuodut raketit kävi toimeksiannettu tuliteryhmä ampumassa Hepoharjusta koko venekansan iloksi. Jarin äänentoistolaitteista kajautettiin samanaikaisesti ilmoille Finlandia hymni. Revontuletkin näyttäytyivät juhlan kunniaksi.

Kävin illalla vielä rommimukillisessa M/S Jolina II:ssa. Paikalle sattui myös eräs moottoriveneilijä, joka illan hämärässä erehtyi henkilöstä ja ryhtyi kiittelemään minua vuolaasti. Samannäköinen mies oli kuulemma rientänyt päivällä apuun, kun poijuköysi oli kiertynyt hänen veneensä potkuriin. Irrottaminen oli ollut iso homma. Aika avuliaita ovat nämä Perämeren veneilijät.

 

2 thoughts on “Aatelisia ja avuliaita

  1. Rva Hanhi

    Iso kiitos mahtavasta ilotulituksesta. Vähän harmittaa etten ymmärtänyt ottaa videolle. Tammikuun pakkasilla olis ollut kiva katella. Meidän kausi oli tässä.

    Vastaa
  2. Päivitysilmoitus: Käsi ja pimeä | S/Y Mamarosa

Vastaa