Nörttipäivitys: BoatTracker

Kaivoin naftaliinista muutama vuosi sitten kehittelemäni tsydeemin, joka träkkää veneen sijaintia tietokantaan ja näyttää sen kartalla web-sivulla. Sijaintitieto lähetetään mobiilidatayhteyden kautta eikä tietenkään toimi etäällä rannikosta. Saaristossa ja rannikolla käytettäessä kuitenkin ihan mukava leikkikalu.

BoatTracker on testikäytössä Mamarosassa ja sitä voi käydä kokeilemassa blogin ylävalikosta löytyvältä sijainti-sivulta.

Tällä hetkellä kokeilussa on webbiappiksesta sellainen versio, joka näyttää myös jonkin verran historiadataa.

Aluksen paikannus tapahtuu minuutin välein. Reittiä katsellessa voi valita esitettävien sijaintitietojen frekvenssin myös harvemmaksi. Tämä on toteutettu lähinnä siksi, että pitkillä legeille useiden satojen reittipisteiden esittäminen kyykytti ihan suorituskykyistäkin konetta ikävästi, varsinkin zoomatessa.

boattracker2

Ainakin ensimmäisen reissun datasta näkyy hyvin, missä on nostettu tai laskettu purjeita, kun vene on käännetty vastatuuleen. Muutama häiriö datassa myös on. Yksi paikannus heittää maihin ja vähän sen jälkeen paikannuksessa on katko. Täytyypä tutkia.

1 thought on “Nörttipäivitys: BoatTracker

  1. Päivitysilmoitus: Nyt mennään merikartalla | S/Y Mamarosa

Vastaa