Gasti yli laidan!

21.7.2015 Kallaxön – Svinöra

S/Y Mamarosalla ja S/Y Saralla oli alkanut miehistön vaihto. Ida lähti jo edellisiltana yökylään S/Y Saraan. Aamulla hän kävi meitä tervehtimässä, mutta aikoi jäädä päiväksikin Saran muonavahvuuteen.

20150721_143337

Lähdimme peräkkäin Kallaxönistä etelään kohti Piteån saaristoa.

20150721_150934

Tuuli vähän pyörähti matkalla. Aluksi se oli NW 2 m/s ja loppumatkasta SE 3 m/s. Ajoimme genaakkerilla ja välillä moottorilla, kun tuuli oli liian heikko.

20150721_144342

S/Y Sarasta soitettiin, että yksi gasti haluaa vaihtaa alusta. Ajattelin, että he varmaan pysähtyvät, jotta saamme heidät kiinni. Mutta ei! Veneestä hyppäsi mies mereen ja vene jatkoi matkaa! Noin kahden minuutin kuluttua olimme paikalla poimimassa gastia kyytiin. Nuori mies kiipesi alukseen ja kaivoi vesitiiviistä pussista päälleen kuivat vaatteet.

Oliko gastiliiton ja varustamon välisessä sopimuksessa tulkintaeroja? Vai oliko chef Lotinan hampurilaispihvien tuoksu niin vastustamaton?

20150721_190742

Illansuussa rantauduimme Piteå Båtklubbin tukikohtaan Svinöraan. Paikka on meille hyvin tuttu aiemmilta vuosilta. Paikka on viihtyisä. Rannalla on useita nuotiopaikkoja, istuskeluryhmiä, lasten leikkipaikka, jalkapallokenttä, klubirakennus kioski ja pari saunaa. Vieraiden vapaassa käytössä on kanootteja ja optimistijollia. Meidän miehistömme eniten odottama juttu oli kuitenkin Piteopen FreeWifi ja sen mahdollistama rajaton YouTuben käyttö.

Svinörassa oli meidän lisäksi myös kolmas oululainen purjevene, loput olivat ruotsalaisia moottoriveneitä. Niin ja yksi tanskanlipulla varustettu ketsi, jolla ei ole taidettu purjehtia pitkään aikaan.

20150721_183139

Vaikka Svinöra on viihtyisä paikka, on siinä yksi ikävä puoli. Ulos ja sisään kulkevat moottoriveneet tekevät koko ajan aallokkoa uloimmalle laiturille. Ja kyseinen laituri on niin matala, että fendareita on vaikea saada pysymään paikallaan. Syväyksen vuoksi uloin laituri on oikeastaan ainoa paikka purjeveneille.

Lieneekö edellisenä iltana kylvetty tarpeeksi, kun saunomiseen ei riittänyt innostusta. Saara ja Ida kävivät ottamassa löylyt uinnin lomassa.

20150721_195215

Antti valmisti laivueellemme illalliseksi aivan uskomattoman herkullisen kana korman.

20150721_214424

Emppu ja Otto kävivät kalassa. Empun uistimeen tarrasi toistakiloinen hauki.

Vastaa