Kauppakierros ja nörttikaveri

28.7.2016 Likskär, Luleå – Ettans, Luleå

Kävin torstaina aamulla maksamassa satamamaksun ja lähdimme kohti kaupunkia.

IMG_7272

Pitkästä aikaa ei ollut ihan vastatuuli. Suunnittelimme ensin genaakkeria, mutta tuuli oli kuitenkin niin sivulta ja osittain sivuvastainenkin, että päädyimme isoon ja genoaan. Oikein mukavasti meni lyhyt matka niilläkin.

Ettansin satama on hiukan muuttunut. Satamaa on laajennettu suurilla betoniponttoonilaitureilla. Vieraspaikat ovat entisessä paikassa, mutta niille pitää pujotella melkoiset mutkat laitureiden välistä.

IMG_7278

Miehistö odotti innolla kaupungille pääsyä. Heille oli luvattu skrovmålit. Muusta kaupoissa kiertelystä he eivät olleet niin kovin innoissaan. Minä tarvitsin uudet sortsit ja niihin vyön. Aurinko oli jo polttanut entiset harmaiksi. Systeemissäkin piti poiketa.

Illan mittaan pyykkäsimme ja bunkrasimme. Rannan isosta supermarketista haimme toistakymmentä kassillista ruokaa ja juomaa.

Ida sai taas uusia kavereita. Ettansilla oli oululainen purkkari, jonka tytöt kävivät meillä kylässä. He olivat lähdössä aamulla ylittämään suoraan Ouluun. Yllättäen veneessä oli myös lapsuuden boksikaverini (~nörttitermi) Jani.

Päivän yllättävin yhteensattuma oli tuttu helsinkiläisvene, jonka väen saunotimme seuramme saunassa Iin Röytässä muutama viikko sitten. He saapuivat satamaan hetikohta meidän jälkeen.

Yleensä Ettansilla marinero tulee tosi nopeasti perimään satamamaksun. Nyt häntä ei näkynyt koko iltana. Huoltorakennuksen ovikoodin kävimme sitten kysymässä naapuriveneestä.

13882522_10154535198328081_6152589300666010791_n

Iltapalaksi chef Lotinan pentteri tarjoili katkarapuja. Tästä on jotenkin tullut meille perinne Ettansilla käydessä. Sotkuista puuhaa, mutta herkullisia.

Vastaa