Torkut sitloorassa

Sunnuntaina lähdimme Marjaniemestä yhdentoista tienoilla liikkeelle kohti Oulua. Ajoimme sataman aukosta turvallisen matkan päähän nostamaan purjeet. Kauan ei siis koneella ajettu ja ehditty keinua vanhan meren mainingeissa. Se tuntui kuitenkin riittävän, sillä lähtiessä sisälle askareisiinsa jumittuneet pikkugastit alkoivat tuotapikaa ilmoitella huonosta voinnista. Etovan olon ja väsymyksen lisäksi muita oireita ei tullut. Ida ja Emil pistivät pitkälleen sitlooraan ja nukahtivat saman tien. Parin tunnin päiväunien jälkeen ei ollut meritaudista tietoakaan, sen verran tuhtisti upposi välipalaa.

20130623_140601Oikaisimme jälleen melko läheltä Hailuodon pohjoisrantoja. Merikartat eivät kuulemma pidä alueelta aivan paikkaansa. Tienoolla on tapahtunut pohjakosketuksia paikoissa, joissa olisi pitänyt olla riittävästi vettä. Toisaalta ei ole mikään ihme, jos aallokko vähän hiekkapankkeja liikutteleekin.

Purjeilla tultiin suurin osa matkasta, Saapaskarin tienoille asti. Sitten loppui tuuli. Alkumatkasta ajettiin virsikirjalla, myöhemmin laitamyötäisessä ja sivutuulessa. Iso ja genoa kuljettivat  6 – 7 solmun vauhdilla. Välillä saatiin makeita surffejakin.

Vastaa