Biitsiä, tikku ja simpukkapasta

20130724_122632(0)Likskär on lumonnut meidät täysin. Paikka on todella idyllinen! Upeat maisemat ja hiekkarantaa silmänkantamattomiin. Klubirakennuksesta myydään ruokaa, juomaa ja jäätelöä. Myös kelien puolesta tämä on juuri sitä, mistä pitkän ja pimeän talven aikana haaveillaan. Olemme viettäneet rannalla koko päivän ja huomenna ajattelimme tehdä saman homman. Ei siis ole kiire vielä mihinkään. Lapset ovat riemuissaan  ja heille jää hieno muistijälki näistä päivistä.

20130724_122023Painelimme heti aamiaisen jälkeen biitsille. Kaitsu näyti haalineen veneeseen kaikki mahdolliset rantalelut, joita kotoamme löytyy ja se määrä ei ole vähäinen.  Tajunnan rajamailla puhaltelimme jos jonkinmoista rengasta, palloa, kahden mentävää alligaattoria jne. Huomenna sama rumba uudestaan. Tosin alligaattoria emme tyhjentäneet vaan se kellii tyytyväisenä riippukeinussa keulakannella.

IMG_8131Lasten ilakoidessa rantavedessä pääsimme kipparin kanssa nauttimaan viilentävät nimipäiväcavat rannalla paahteessa. Muksuille on vaikea saada uppoamaan ruokaa näin kuumina päivinä, mutta onneksi pentterin jääkaapista löytyi pari pakettia jotain, joka uppoaa aina. HK:n sininen sopiviksi paloiksi vuoltuna toimii säällä kuin säällä. Ja nestettäkin lapsiin saa menemään kun jokaiselle valmistaa omaan juomapulloon suosikkimehua. Paattimme mehukattiarsenaali on melkoinen.

20130724_170715Ida sai tänään suihkureissulla tikun jalkapohjaansa. Tikunpoisto-operaatio kuului luultavasti naapurisaareen saakka. Eikä siitä sitten sen enempää. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

IMG_8105Paikallinen rannikkovartiostokin  pyörähti tänään saaressa skoottereillansa.

20130724_194214Saaressa kelluu kolmisenkymmentä paattia joista kolme suomalaista. Oulun Hietasaari on hyvin edustettuna, sillä kaikki kolme suomipaattia ovat Hietasaaren veneilykeskuksesta.

Hellepäivän illalliseksi nautimme tänään simpukkapastaa.

IMG_8185Likskärin simpukkapasta

Pastaa
Fondikuutio
Oliiviöljyä
Hopeasipuli
1 tlk simpukoita
1 tlk katkarapuja
1 prk ranskankerma
Puolikkaan sitruunan mehu + hieman kuorta
suola, sokeri, mustapippuri, cayenne(?), sahrami
parmesaani

Laita pasta kiehumaan. Heitä sekkaan fondikuutio. Kuullota sipuli sievästi öljyssä. Kaaja sekkaan ranskankerma. Sitten sitruunamehu ja kuori. Perrään simpukat ja katkaravut. Mausta ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Jos haluat lämpöstä takapotkua niin ripauta cayennea mukaan – meillä ei ollu. Ja kun sitä saharamia nyt kerta kaapista avattu pussi löyty niin ripautin sitäki mukkaan. Ei ollu turha ripautus se!

Yksi vastaus artikkeliin ”Biitsiä, tikku ja simpukkapasta

  1. Kati

    Kiitos ja kumarrus. Olipa taas uskomattoman maistuva resepti. Oli heti pakko kokeilla, ja hyvin maistui koko perheelle!

    Vastaa

Vastaa