Arkistot kuukauden mukaan: marraskuu 2016

Kesä on mennyt, pulinat pois

Olin jo heti äijäreissun jälkeen ottanut purjeet pois. Oli mukava saada ne kuivana purjepusseihin, niin ei tarvinnut levitellä niitä olohuoneeseen edellisvuotiseen tapaan.

Monenlaista tavaraa kuitenkin roudasin kotiin siihen tahtiin, että sitä lojui ympäriinsä monta päivää. Ottaa aikansa, että kaikelle löytyy sopiva säilytyspaikka talveksi

5.10.2016 Veneilykeskus, Oulu

20161005_184948

Maston kaato kävi todella kätevästi. Kristiina toimi nosturinkuljettajana ja talkoomiehinä olivat luottokaverini Mika ja venenaapuri Kari. Maston tilalle laitoimme muodikkaasti ämpärin.

8.10.2016 Veneilykeskus, Oulu

Lauantaina veneiden nostoja olivat hoitamassa taitavat telakkamiehet. Toinen hoiti nosturia ja toinen traktoria. Veneitä nousi ripeään tahtiin, mutta silti hommassa ei vaikuttanut olevan kiire eikä ketään hoputettu. Hyvä niin, sillä kiireessä tahtoo tulla vahinkoja.

20161008_115343

20161008_120538

Telakkasäätiön tarjoaman parivaljakon lisäksi minulla ei tällä kertaa ollut muita apuna.

Levitin suihkepullolla pari kierrosta oksaalihappoa vesirajaan ja pesin painepesurilla levän pois pohjasta. Tuli puhdasta jälkeä. Keväinen pohjanmaalaus näytti onnistuneen hyvin.

Aikaa telakoinnissa meni eniten aluksen saamisessa vaateriin. Jos perä tai keula on ylempänä, sadevettä jää seisomaan helposti johonkin kulmaan. Asetin tunkin vetoaisan alle, kokeilin eri asentoja ja laskin vettä kannelle. Sopiva asento löytyi lopulta.

Haikeaa. Kesästä on vaikea luopua.