Lintu vai kala

Tiistai 10.7.2018 Kallaxön, Luleå

Edellispäivänä saapuneet tutut lähtivät aamulla jatkamaan matkaa.

Satamaan oli saapunut myös suomalainen moottorivene, jossa oli lapsia. Meidän miehistömme oli siis saanut seuraa.

Aamiaispöydässä miehistö äänesti, lähdetäänkö tänään jatkamaan matkaa, vai viivytäänkö vielä Neptunella. Tulos oli 2 x jäädään, 1 x ihan sama. Päällystö äänesti tyhjää. Päätimme pysyä paikoillaan. Oli kiva, kun ei ollut kiire mihinkään ja oli mahdollisuus tehdä juuri siten kuin parhaalta tuntuu.

Idan kanssa kävimme noutamassa läheisellä pikkuluodolla olleen geokätkön. Hiukan jännitti, sillä luodolla oli tosin paljon lintuja. Jos siellä olisi pesiviä, niin saisimme tylyn kohtelun. Linnut kuitenkin lähtivät meidän lähestyessä. Jätöksiä kivillä oli hirveät määrät.

Laiturien vieressä oli nähty uimassa lohia. Illan mittaan lapset innostuivat kalastamaan – ja osa aikuisistakin. Ylös nousi kuitenkin lähinnä ahvenia ja seipiä. Naapuriveneen poika nosti komean kokoisen säynävän.

2 thoughts on “Lintu vai kala

  1. Merimiehen vaimo

    Mahtavaa tuo kiireettömyys ja mahdollisuus lähteä liikkeelle tai pysyä paikoillaan. Semmoista sen pitäisikin olla. Mukavaa päivää teille 🙂

    Vastaa

Vastaa