Liikkumaton sänky

Sunnuntai 29.7.2018 Iin Röyttä – Veneilykeskus, Oulu (20 mpk) • reitti kartalla

Sunnuntaina oli saaressa kaunis aamu. Mantereella liikkui vähän tummia pilviä. Helteitä oli jatkunut jo viikkoja ja lisää oli tulossa.

Lomapurjehdus alkoi kuitenkin olla lopussa. Oli aika ajella Röytästä kotisatamaan.

Olin ollut Oton ja Emilin kanssa neljä viikkoa reissussa. Kristiina ja Ida tulivat Ruotsin puolella mukaan, joten heidän reissu oli muutaman päivän lyhyempi.

Tällä kertaa emme kiertäneet Perämeren pohjukkaa lainkaan. Mennen tullen ajoimme suoraan yli. Lähdimme liikkeelle hyvin vähällä suunnittelulla. Olimme sopineet tapaavamme M/S Dooriksen väen Gårdsvikenissä 21.7., mutta juuri sen tarkemmin ei mitään ollut mietitty.

Teimme reissun tällä kertaa hyvin pitkälti lasten ehdoilla. Liikuimme Luleån ja Kalixin saaristossa hyvin pienellä alueella. Emme halunneet pitkiä matkapäiviä, sillä lapset turhautuvat niihin. Käytännössä vietimme aikaa kolme seuran tukikohdissa: Töre Bätklubbin Gärdsvikenissä, Luleå Segelsällskapin Likskärissä ja Båtklubben Neptunin Kallaxönissä. Yleensä olimme enemmän kuin yhden yön paikallaan. Välillä kävimme hakemassa Luleån kaupunginrannasta eli Ettansilta lisää ruokaa, juomaa, vettä ja polttoainetta.

Nuo kolme kohdettamme ovat olleet meillä sekä päällystön että miehistön suosikkeja. Niissä on lapsille paljon mukavaa tekemistä. Ja kun lapset viihtyvät, niin myös aikuiset viihtyvät.

Vähän oli haikea tunnelma, kun kiinnitimme kotisatamaan. Lisäksi pelotti, että mitenkähän taas uni tulee sängyssä, joka pysyy paikallaan.

Vastaa