Käännös vasempaan päin!

Lauantai 28.7.2018 Marjaniemi, Hailuoto – Iin Röyttä (27 mpk) • reitti kartalla

Aurinko paistoi. Tuulikin oli hieman tyyntynyt, mutta tyyntyisi myöhemmin päivällä lisää. Myös aallokko pienenisi. Jäimme odottelemaan.

Odottamaan jääminen tarkoitti sitä, ettemme ehtisi Röyttään – tai olisimme siellä niin myöhään ettemme ehtisi kuin käydä nukkumassa saaressa. Harmitti tosi paljon. Tuntui, että lähes kuukauden kestänyt purjehdusloma ei saanut arvoistansa loppua. Lempisaaremme jäisi väliin. Harmitusta ei myöskään yhtään helppottanut se tosiasia, että olimme sopineet yhteisen illallisen S/Y Hanhen väen kanssa. Mamarosassa oli illalliselle tarkoitetut lihat. Hanhessa potut. Lisää harmitusta ja huolta ystävien köyhästä sapuskasta saaressa.

Iltapäivällä irtosivat köydet. M/S Jolina lähti ensin ja me kohta perään. M/S Inge irrotti seuraavaksi. Maininki oli poissa.

Tultuamme risteykseen jossa piti valita ajammeko suoraan kotiin vai käännymmekö vasemalle kohti Röyttää, Kai sanoi: ”Jos nyt käännymme vasemmalle olemme Röytässä noin klo 18.50”. Sehän riittäisi! Käännös vasempaan päin! Hymy levisi kasvoilleni ja lähetin Tarjalle heti viestiä että pelkkiin perunoihin ei tänään tarvitsikaan tyytyä vaan saapuisimme saareen.

Tarja kattoi kesäkeittiön ulkopöydän nätiksi. Kaitsu ja Markku virittelivät tulet. Grillasimme lihat ja paistoimme potut. Ida leikki laivakoira Ringon kanssa ja pojat datailivat ruokaa odottaen.

Kaunis kesäilta saaren leppoisassa lämmössä, ystävien ja hyvän ruon äärellä, oli lopulta täydellinen lopetus lomalle. Aamusta keula kohti kotia.

Vastaa