Töreläinen merikotka ja oululainen Hanhi

31.7.2015 Gårdsviken

Olimme viettäneet jo useamman päivän Gårdsvikenissä, mutta emme vieläkään olleet aivan valmiita lähtemään. Pidimme aamupalan yhteydessä möten ja neuvoa antavan voteringin: kolme halusi jäädä, kaksi äänesti tyhjää. Juttelin Juhanin kanssa. Hän kiteytti asian aika hyvin: ”Mihin sulla on kiire?” No eihän minulla tietenkään lomalla ole mihinkään kiire.

20150731_143820

Tuntui tosi kotoisalta viettää aikaa Gårdsvikenissä. Olimme tutustuneet useisiin uusiin ”ruotsalaisseuramme” ihmisiin viime päivien aikana. Oli aika helppoa jäädä satamaan vielä.

20150731_125934

Chef Lotinan pentteri tarjoili lounaaksi pizzaa. Aluksessa oli muuten melko kuuma uunin höökyessä. Ateria nautittiin siksi – ja myös paikallisen tavan mukaisesti – laiturilla.

20150731_131941

Lounastamme vaani yläpuolella liitelevä merikotka, vaikuttavan kokoinen lintu.

20150731_164828

Heti kotkan perään bongasin toisen linnun. Seurakaverimme S/Y Hanhella saapuivat Gårdsvikeniin. Olimme pitäneet heihin yhteyttä ja tiesimme heidän tulevan vastaan näinä päivinä.

Päivällinen ei eksynyt kauas lounaan teemasta. Chef Lotinan pentteri tarjoili laiturille hampurilaisia, kullekin mieleisillä täytteillä.

Ilta vierähti laiturilla hyvin sosiaalisissa merkeissä. Oli mukava tavata Hanhen väkeä ja seurustella muidenkin kanssa.

Satamaan tuli paljon veneitä, mikä johtui varmaan alkavasta viikonlopusta, mutta myös lauantaina pidettävien tanssien ennakoimisesta. Seuran aktiivit toivat mukanaan pursimajalle myyntiin syötävää ja juotavaa.

Naapuriveneiden väki pyyteli kovasti, että mekin jäisimme juhliin. Kitaran kanssa väkeä viihdyttäneen miehen mielestä ”ettehän te voi nyt millään lähteä täältä!” Olimme kuitenkin jo päättäneet jatkaa aamulla kohti uusia seikkailuja.

Vastaa