Pohjakosketus ja iltapalakaveri

15.8.2015 Kiviniemen veneilysatama – Iin Röyttä

20150815_104431

Heräilimme lauantaina Kiviniemessä ja laitoimme aamiaista. ja kun kerran oli tarjolla makeavesisuihku, niin pitihän sitäkin hyödyntää.

Sää oli hieno, mutta tuuli vastainen N 7-8 m/s. Nostimme purjeet sataman ulkopuolella ja otimme tiukan luovin Virpiniemeä kohti.

20150815_131854

Virpiniemen nokan jälkeen aallokkoa oli sen verran, että Emil ja Ida tulivat kikkailemaan sitlooraan. Otto päätti ottaa torkut. Sisällä touhutessa heille tulee kovemmassa merenkäynnissä joskus huono olo.

20150815_160236

Iin Röytässä odotti ikävä yllätys. Joku kalastaja oli käyttäytynyt melko itsekkäästi ja laittanut troolarinsa kylkikiinnitykseen purkkarilaiturin syvälle puolelle. Oikeampi paikka alukselle olisi ollut betonilaituri.

Purkkarilaiturin kaikki syvät paikat olivat varattuja. Betonilaituri on melko korkea, joten lasten kulku olisi ollut hankalaa ja vaarallista. Päätimme mennä varovasti purkkarilaiturin matalalle puolelle. Köli suhahti kerran hiekkaan, mutta ei jäänyt kiinni. Myöhemmin samaan paikkaan suhahti vielä usea muukin saman tilanteen kanssa tuskaillut purjevene. Veneitä oli todella paljon liikkeellä ja satama tuli betonilaituria lukuun ottamatta melko täyteen.

Miehistö juoksi omissa puuhissaan saaressa. Ida innostui leikkimään Aleksin kanssa. Hän on kyllä tuntenut reippaan nuoren miehen jo useamman vuoden, kun on Röytässä usein tavannut. Jotenkin palat loksahtivat vasta nyt kohdalleen.

20150815_191142

Katoimme sitlooraan raclettea koko perheelle. Lapset sulattivat juustoa ja paistoivat pekoniin käärittyjä nakkeja, lihapullia ja kasviksia. Aikuisille oli tarjolla härkää ja sieniä, joita Ida tosin kävi verottamassa.

Illalla Ida piti käydä noutamassa veneelle, kun ei muuten malttanut tulla. Hän istui Aleksin veneessä iltapalalla.

20150815_233613_LLS

Pimenevän elokuisen illan kruunasivat revontulet. Valitettavasti en saanut niistä kunnollista valokuvaa.

 

Vastaa