LohturuokaaHarmitti kun jouduimme lykkäämään veneen laskua viikolla aiotusta. Lohdutukseksi päätimme herkutella yhdellä ehdottomista herkuistamme – sushilla. Veneilykaudella sushia tulee nautittua vähemmän, koska jääkaappitila veneessä on rajallinen ja gastiemme maitopurkit täyttävät siitä ison osan, mutta joskus olemme kuitenkin valmistaneet sushia myös veneessä. Yksi suosikkimauistamme on kylmäsavulohi-avokado kakku, jonka idea löytyi vapun 2006 Iltasanomista. Siinä kelmutettuun vuokaan ladotaan kerroksittain kylmäsavulohta, riisiä, avokadomössöä sitrusmehulla, ripaus pippuria ja sokeria ja lopuksi kerros riisiä. Vedetään kelmu tiukalle ja asetetaan painon alle jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Sitten vaan avataan kelmu, keikautetaan kakku, leikataan paloiksi ja nautitaan. Suosittelen!

1 thought on “Lohturuokaa

Vastaa