Laiturikierros ja herkkuja Mallorcalla

20131001_142803

Kun mukavat purjehdussäät Perämerellä loppuivat, päätimme hakea vielä miehistöllemme lämpöä ja valoa talven varalle. Buukkasimme muutaman päivän varoitusajalla äkkilähdöt Mallorcalle.

marina1b

Purjehtimaan emme reissuun lähteneet, vaan nautiskelemaan lasten ehdoilla. Aurinkolomilla tapoihimme ovat kuitenkin kuuluneet satamakierrokset. Veneitä on aina mukava katsella.

marina2

Laitureita kierrellessä lapset innoistuivat nähdessään vuokraveneitä. Ehkäpä perheen yhteisen lomapurjehduksen Välimerellä voisi ottaa harkintaan. Sen verran pikkugasteillemme on merenkulkukokemusta jo kertynyt.

beach1

Vaikka kyseessä oli ehdottomasti lasten ehdoilla tehty reissu, niin tietenkin aikaa löytyi myös vaimoni ja minun yhteiselle harrastuksellemme ja suurelle nautinnollemme.

restaurant2

Kreikkalaisen keittiön ohella espanjalainen keittiö on Kristiinalle ja minulle jotenkin erityisen mieluinen.

restaurant1

Espanjalaisten – ynnä katalonialaisten ja baskien – tapa syödä tuntuu niin mukavalta. Pienet tapakset ja pintxot tarjoavat paljon erilaisia makuja yhdellä aterialla.

restaurant3

Pikkuinen herkkusuu Ida oli elementissään pienten tapaskuppien äärellä. Emil sai pitkästä aikaa churroja, jotka ovat hänen mukaan maailman suurinta herkkua. Otto rakastui uudelleen grillattuun kanaan.

restaurant4

Kauppahallista ja torilta löytyy aina upeita raaka-aineita, jos on fasiliteetit ja mielenkiintoa kokkailla lomalla itse.

fish1

Ja vaikka ei kokkailisikaan, on kaupan kalatiskillä mukana käydä fiilistelemässä herkuilla, joita ei Oulun kaupoista tahdo saada.

fish2

Kylläpä tuli nälkä.

Vastaa