Pikapurjeveneitä ja meikkipöytä

Pyyhkäisimme rouvan kanssa perjantaina työpäivän jälkeen Helsinkiin viettämään aikuisten viikonloppua vahvasti venemessujen teemoittamana. Pikkuihmisemme pääsivät viettämään hemmotteluviikonloppua mummolaan.

Messukeskusta kiertäessä vierähti lauantaina useampi tunti. Purjeveneitä arvioimme yhdessä muutaman oululaisen ystävämme kanssa.

20140215_120206Minua askarruttivat ehkä eniten niin sanotut nykyaikaiset moottoripurret. Yritetäänkö niiden avulla purjehdusta sovittaa kiireellä liikkuvien ihmisten lajiksi? Jenkkiläisessä Tattoo 26:ssa on kookas perämoottori, jolla veneen saa liukuun ja liki parinkymmenen solmun vauhtiin. Oulun vesilläkin on liikkunut viime kesinä yksi kyseisen venemallin edeltäjä, MacGregor, joka on kieltämättä hurja näky  täydessä vauhdissa.

Eräänlainen pikapurjevene oli myös kotimainen Sailjet 40. Liukkaan koneajon lisäksi vene oli myös monella muulla tapaa hyvin erikoinen. Kaksimastoisen veneen purjehtiminen nimittäin tapahtuu kahdella rullagenoalla täysin ilman isopurjetta. Sisäratkaisut poikkesivat myös voimakkaasti perinteisistä. Keulapiikkiin oli rakennettu sauna. Eniten jäin kuitenkin puntaroimaan veneen melko raskaita sähkötarpeita. Sauna nimittäin lämpiää sähkökiukaalla ja pentterissä on induktioliesi.

20140215_131729_LLSBavarian mallistosta oli messuilla esillä Vision 42, joka on kaiketi suunnattu pitemmille matkoille ja pienemmille miehistöille. Neljä punkkaa on kokoluokassa todella vähän, mutta nämä neljä henkeä majoittuvat sitten melko väljästi. Jopa rouva kummasteli erästä yksityiskohtaa. Keulapiikissä oli nimittäin avattava meikkipöytä. Minäkin kiinnitin siihen huomiota. Mitenkähän meikkipöydän jakkara käyttäytyy merenkäynnissä?

20140215_141640Chef Lotina löysi pentteriin yhtä sun toista. Yllättäen hän tyytyi kuitenkin muutamaan uuteen ruokakirjaan. Tulevalla kaudellakin on siis odotettavissa hyvää ruokaa.

 

Vastaa