Kalakakkua ja hula hulaa

To 22.6.2017 Veneilykeskus, Oulu

Torstaina oli tarkoitus lähteä Iin Röyttään viettämään juhannusta.

Seurasin säätietoja pitkin päivää. Merellä tuuli koko ajan enemmän kuin oli ennustettu. Keskituuli oli 9 – 10 m/s. Pohjoistuuli tarkoitti myös vastatuulta. Matka Röyttään ei tuntunut enää mielekkäältä. Päätimme lykätä lähdön seuraavalle aamulle. Yöpymispaikaksi harkitsimme Oulunsalon Varjakkaa ja Meritullin vierassatamaa. Lopulta emme kuitenkaan liikahtaneet mihinkään. Vietimme rauhallisen illan oman perheen kesken kotisatamassa. Elokuvia, lautapelejä ja herkkuja.

Juhannusaatto pe 23.6.2017 Veneilykeskus, Oulu – Iin Röyttäreitti kartalla

Tuhdin aamiaisen jälkeen lähdimme merelle. Keli oli keventynyt. Tuuli oli enää 4 – 5 m/s, mutta edelleen pohjoisesta. Ajelimme moottorilla yli puolet matkasta, Kropsun tuntumaan. Sitten tuuli kääntyi sen verran luoteelle, että pääsimme lopun matkaa purjeilla. Oli tosi mukava purjehtia edes vähän matkaa.

Juhannuksen menoliikenne oli hiljaista. Vastaan tuli yksi ruotsilainen purjevene ja matkan päästä porhalsi moottorivene – taisi olla M/S Maria matkalla Marjaniemeen.

Otto kiipesi lempipaikalleen, kun pääsimme perille. Minä laitoin sortsit. Saaressa oli tosi lämmin.

Chef Lotina oli tehnyt edellisenä iltana herkullisen voileipäkakun, jota pyysimme S/Y Hanhen väen kanssamme nautiskelemaan. Oli todella hyvää! Kakun reseptin Lotina on julkaissut blogissamme pari vuotta sitten.

Kello 18 nostimme suuren paraatin eli juhlaliput. Useassa muussakin veneessä oli juhlaliputus ja purkkarilaituri näytti todella juhlavalta.

Kristiina ja Ida olivat suunnitelleet osallistuvansa Hulahula Suomi -maailmanennätysyritykseen järjestämällä Röytässä oman tapahtuman. Asia taisi vähän unohtua ja illallisen jälkeen heillä tuli kiire. He ehtivät kuitenkin houkutella tanssijat juuri ajoissa laiturille. Tasan klo 22 Ylen suoran lähetyksen tahdissa tanssi 15 purjehtijaa. Ida toimi esitanssijana. Suorituksen ilmoitimme osaksi maailmanennätysyritystä, johon osallistui suomalaisia ympäri maailman.

 

Vastaa