Juhlan kunniaksi monta järjestystä

Mielestäni erilaiset merimiesperinteet ovat hieno osa veneilyharrastusta. Suuri paraati eli kansankielellä juhlaliputus on mukava juhlapäiviin liittyvä tapa. Värikkäät liput kohottavat juhlamieltä entisestään.

034

Toisinaan näkee veneitä, joissa juhlaliput on nostettu ylös summittaisessa järjestyksessä. Ei tietenkään pidä täysin tuomita veneilijää, jonka liput ovat vähän sikinsokin. Avostettavaahan on kuitenkin tarkoitus kunnioittaa juhlaa. Täytyy kuitenkin muistaa että, väärässä liputtamisessa on jotakin hiukan samaa kuin vääränlaisessa juhlapukeutumisessa.

033

Perinteinen järjestys Suuressa Paraatissa on 3:1-rytmi eli toistuva kolme lippua ja viiri. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että se ei suinkaan ole ainoa oikea järjestys. Mamarosassa noudatetaan laivaston järjestystä. Merisotilaat järjestävät liput 2:1-rytmiin ja laivaston käyneillä on tapana siviilissäkin noudattaa kyseistä järjestystä. Maailmalta löytyy vielä monta muutakin järjestystä.

Hyvää juhannusta!

Vastaa