Pelihommia ja uimasilleen

Ke 5.7.2017 Bönhamn – Ulvöhamn (10 mpk) • reitti kartalla

Aloitimme laivueen aamun Cafe Bönhamn Bryggasta. Kahvilan kaijalla oli tunnelmallista suunnitella alkavan päivän liikkumista ja muuta ohjelmaa.

Kävimme Kristiinan kanssa vielä kävelyllä ja katsomassa paikallista vuonna 1659 rakennettua kappelia. Ulkoapäin se oli melko hillityn näköinen ja sisältä sen verran moderni, että tunnelma oli päässyt kaikkoamaan.

Vierestämme lähti brittiläinen vene kohti Djupkastetia. He olivat jo muutaman vuoden kolunneet Suomenlahden rantoja, Saimaata ja Ahvenanmaata. Nyt suunta oli kohti Tören sombreroa. Kerrankin kävi siis niin, että sain toivottaa heidät tervetulleeksi seuramme pursimajalle Gårdsvikeniiin.

Olen ollut Oulun Purjehdusseuran jäsen jo yli 30 vuotta, mutta olemme perheen kanssa kuuluneet muutaman vuoden ajan myös ruotsalaiseen veneilyseuraan, Töre Båtklubbiin. Siten olemme halunneet tukea vireää seuraa ja kertoa sen hienosta tukikohdasta myös muille.

Tuuli oli melko rivakka NW 8-10 m/s, puuskat 13-16 m/s. Maalta päin tuullessa aallokkoa ei syntynyt, mutta voimakas ja repivä tuuli oli aika ikävä purjehdittava. Laitoimme valmiiksi ison ensimmäiseen reiviin ja jätimme keulapurjeen vajaaksi.

Välillä korkeiden saarten takaa puhaltava tuuli jäi niin heikoksi, että vauhti hyytyi. Välillä sivuvastainen painoi meidät aivan kyljelleen.

Aleksi oli meidän kyydissä tänään. Nuoriso-osasto pelasi matkan yhdessä.

Ajoimme Ulvön itäpuolen kapeasta suntista sisään.

Norra Ulvön ranta ja Ulvöhamn on tosi kauniin näköinen.

Miehistön riemu repesi, kun he näkivät uima-altaan. Kävimme lunastamassa heille rannekkeet allasalueelle. Vierassatamastakin vastaavan Ulvö Hotelin uima-allas on aivan laiturin vieressä.

Kristiinan kanssa teimme kävelyretken kylälle.

Kapean kylätien varressa oli paljon kauniita taloja.

Chef Lotinan pentteri tarjoili laivueelle illallista Mamarosassa. Ruokana olivat Bönhamin lammasfarmin entrecôtet perunoiden ja tsatsikin kera. Kyytipoikana Barcelonasta tuotu palkittu riojalainen.

Vastaa