Laiturien vaihtoa ja kirves

Pe 14.7.2017 Iin Röyttä

Perjantaina satoi koko aamupäivän – aivan niin kuin oli ennustettukin.

Nukuimme pitkään. Pojat datailivat ja Ida katsoi leffaa. Aika vierähti yllättävän nopeasti lekotellessa.

Odottelimme perjantaina Röyttään tulevan runsaasti porukkaa. Niinhän yleensä viikonloppuisin tapahtuu.

Siirsimme Mamarosan suosikkipaikallemme purkkarilaiturin juureen, kun siinä yöpynyt moottorivene oli lähtenyt.

Purkkarilaituriin oli aamulla saapunut pari ruotsalaista moottorivenettä. Meidän kiinnittäessä viereen he tiedustelivat, sopiikohan heidän pitää veneet siinä kylkikiinnityksessä vai vievätkö ne liikaa tilaa. Kerroin, että paikka on satamassa ainoa, johon enemmän vettä vaativat purjeveneet pääsevät. Muualla on liian matalaa. Siksi ehkä kannattaisi siirtää veneet ja moottorivenelaituriin. Kerroin myös, että viikonlopuksi tulee todennäköisesti sen verran porukkaa, että kylkikiinnitykseen ei ehkä enää ole tilaa. He siirsivät veneet moottorivenelaituriin

Tarjosimme ruotsalaisille Oulun purjehdusseuran pursimajalla saunan.

Manööverien jälkeen Mamarosa oli jonkin aikaa purkkarilaiturissa ihan yksin.

Kun myöhemmin saavuimme Kristiinan kanssa saunasta, oli satamaan tullut muutama vene. Yksi niistä S/Y Heila. Tuttu purjehtija Juhani oli tullut Tören seudulta käymään Suomessa. Hänelle järjestyi myös sauna.

Illalla satamaan saapuivat myös ystävämme S/Y Hanhella. Rouva Hanhi oli lukenut blogista puiden pilkkomisesta kalliokiiloilla ja toi meille lahjaksi juuri sopivan kokoisen retkikirveen. Olin niin mykistynyt ja iloinen, etten tiedä osasinko edes kiittää tarpeeksi kohteliaaksi. Mahtavaa. Kiitos.

Iltapalaksi Chef Lotinan pentteri tarjoili grillijuustoa kasvishöystön kanssa.

Juuri muita veneitä ei saareen sitten saapunutkaan. Olin tosi yllättynyt, sillä yleensä viikonlopun ovat vilkkaita. Kun tarkemmin ajatellaan, heinäkuun viikonloppuina emme ole Röytässä juuri käyneet, sillä olemme juuri silloin kauempana kesälomapurjehduksella. Ehkä kaikki muutkin ovat. Toivottavasti ruotsalaiset moottoriveneilijät eivät tykänneet huonoa.

Vastaa