Tehtävä ja retki

Tiistai 17.7.2018 Likskär

Aamu ei tuonut muutosta vallitsevaan säätilaan. Paahdetta, paahdetta ja paahdetta. Ja pilvetön taivas – kuinkas muutenkaan. Heinäkuu 2018 on ollut varsin poikkeuksellinen säiden suhteen.

Kai pääsi vanhana meripelastajana hikoilemaan kiireisen tehtävän pariin, kun satamaan saapuneen moottoriveneen moottori sammui keskelle allasta ja tuuli alkoi painaa sitä uhkaavasti päin muita veneitä. Kaitsu kävi hinaamassa veneen kumpparilla laituiin. Kipparina oli nuori suomalainen nainen  ja hänellä gasteina kaksi lasta joista nuorempi vasta 2-vuotias. Rohkelikon hattu jaettaisiin tuolle naiselle Tylypahkassa.

M/S Miian Heikki ja Kaitsu lähtivät käyttämään veneiden lapsistoa Klubbvikenillä. On uskomatonta kuinka lapsissa riittää virtaa, vaikka itsestä tuntuu, että sulaa paikalleenkin tekemättä yhtään mitään.

Laiturissa oli useita tuttuja veneineen – niin kotimaasta kuin täältäkin. Ja niinhän me saimme kunnon illanvieton kasaan. Det var jättekiva.

Yö saapui jälleen kauniina, usvan noustessa helteisen päivän päälle.

Vastaa