Kunniaa ja ylilento

Torstai 19.7.2018 Likskär, Luleå – Ettans, Luleå – Kallaxön, Luleå (17 mpk) • reitti kartalla

Soitimme aamupäivällä onnittelupuhelun Ouluun. Papalla oli merkkipäivä. Sää Oulussa oli vielä tukalampi kuin Luleåssa – jos mahdollista.

Moottoroimme Luleån lahtea Ettansille. Vastaan tuli tuttu alus – S/Y Mystery – joka on useana vuotena telakoitu Mamarosan viereen Oulun veneilykeskuksessa.

Kävimme nopeasti bunkraamassa ja tankkaamassa. Tai olisimme käyneet, mutta joku oli jättänyt moottoriveneensä polttoainelaituriin ja lähtenyt kauppaan asioille. Veneitä odotti jonossa pitkään. Ostoksilta saavuttuaan sai veneilijä kuulla kunniansa.

Illaksi ajelimme jälleen Kallaxöniin. Purjehdimme koko matkan, myös kapean Tjuvholsundetinm, jossa tuuli meinasi loppua kesken. Alle yhden solmun vauhdissa lapsia ui veneen rinnalla.

Kallaxöhön vievä väylä kulkee aivan lentokentän vierestä. Norwegianin kone pääsi hiukan yllättämään metelillä ja nousi kentältä juuri kun olimme ohittaneet kiitoradan pään.

Laskimme keula-ankkurin ja tälläsimme perän Neptunen laituriin. satamassa oli veneitä Nikkalasta ja Kemistä.

Saunoimme rajaseudun väen kanssa. Miehistö nautiskeli lämpimässä paljussa.

Istahdimme illalla vielä terassille. Aikeena oli kirjoittaa muutama artikkeli blogiin. Kirjoittaminen kuitenkin jäi, kun nikkalalaiset ja kemiläiset liittyivät seuraan. Heillä oli vieläpä mukana pari mutakakkua. Meidän miehistöä ei tarvinnut hirveästi paikalle houkutella.

Vastaa