Yllättävä päivä

25.7.2016 Hellälä, Tornio – Gårdsviken, Kalix

13838592_10154529202948081_2097925056_o

Olimme ajatelleet irrottaa aamulla jo yhdeksän aikaan, mutta sen verran makeasti venytytti, että lojuimme sängyssä vielä tuohon aikaan. Edessä oleva pitkä purjehduspäivä painoi kuitenkin päälle, mutta aamukahvit juotiin kuitenkin ennen lähtöä rauhassa. Kaitsu hoiti tankkaukset ja minä valmistelin paatin sisältä merenkulkukuntoon. Kohteliaisuuslippu saalinkiin ja menoksi.

IMG_7149

Päivämatka oli pitkä, reilut neljäkymmentä meripeninkulmaa, ja hieman jännitti että kuinka muksut pitkän päivän jaksavat. Päämääränämme oli kuitenkin yksi suosikkikohteistamme ja sen ajatuksen varjolla myös lapset jaksoivat paremmin. Matka taittui välillä purjehtien ja välillä moottoroiden. Olisihan tuo ollut kiva hieman enemmänkin purjehtia, mutta saimme sentään melkein puolet matkasta taittaa ilman moottorin ääntä.

IMG_7160

Välillä rullasi sen verran, että muksut kömpivät yksi toisensa jälkeen sitlooraan unille. Ja myös sellainen ihme nähtiin, että kaikki kolme oikeasti nukkuivat päiväunet ja vielä yhtä aikaa! Melkoinen yllätys! – Ja lisää yllätyksiä oli luvassa.

IMG_7169

Välipalaksi Lotinan pentteri tarjoili maailmalla jonkinmoiseksi ruokahitiksi noussutta spagettileipää.

IMG_7179

Lähestyessämme Gårdsvikenin laituria koettiin päivän toinen yllätys. Laiturilla meille huiskutteli nimittäin Idan ystävä Aleksi ja Kirppu katosi sillä siunaamalla touhuamaan ja leikkimään kaverin kanssa.

IMG_7192

Illallinen nautittiin paikalliseen tapaan laiturilla. Hetki täytyi kuitenkin pohtia että pystymmekö, sillä täällä on alkanut hapansilakkasesonki ja purkkeja oli naapuripöydissä useita! Olin pentterissä valmistamassa kanaa mustapippurijuustokastikkeessa kun Kaitsu kävi minulle asiasta ilmoittamassa. Rohkaistuimme ja täytyy sanoa, että kyllä tuohon hajuun alkaa jo turtua. Kanakastikkeen kyljessä nautimme couscousia ja punaisia linssejä – toimi.

IMG_7185

Jäimme laiturille istumaan iltaa töreläisten seurakavereiden ja Aleksin isän kanssa. Minua tultiin myöhemmin pyytämään saunaan paikallisen naisdelegaation toimesta. Hieman arkailin, sillä täällä on tapana pitää mixbastua kellon lyötyä seitsemän illalla. Minulle kuitenkin vakuutettiin että pelkkiä naisia on saunomassa, joten keräsin saunakamppeeni savineen hunajineen päivineen ja lähdin pitämään spata ruotsalaisten kanssasisarien kanssa. Päästyäni saunalle istui puolialaston mies portailla vilvoittelemassa. Hän kuitenkin kertoi olevansa juuri lähdössä, joten painelin sisään löylyihin. Kierrätin hunajaa ja savea ja puhuimme mukavia löylyistä nauttien. Voitte vain kuvitella yllätykseni kun yhtäkkiä remmi miehiä astui sisään ja istahti kanssamme lauteille. Yllätyksestä hämmentyneenä tarjosin hunajaa ja savea myös heille ja lopulta meitä istui lauteilla melkoinen spa-jengi. Kehuivat kovasti mömmöjäni – sukupuoleen katsomatta.

Kaikenlaista sitä.

Ilta päättyi kahden kitaristin säestyksellä nuotion ympärillä lauleskeluun.

1 thought on “Yllättävä päivä

  1. Päivitysilmoitus: Äijäretriitti ja yllätyssekasauna - S/Y Mamarosa

Vastaa