Hämäys ja kosto

Ti 8.8.2017 Veneilykeskus, Oulu – Iin Röyttä (20 mpk) • reitti kartalla

S/Y Mamarosan viikonloppureissut suuntautuvat lähes poikkeuksetta Iin Röyttään. Se on kotisatamastamme noin parikymmentä meripeninkulmaa pohjoiseen.

Täällä Oulun seudulla tuulet käyttäytyvät mielenkiintoisesti. Perjantaina tuulee yleensä pohjoisesta ja sunnuntaina etelästä. Lähes aina on siis vastatuuli. Käsittämätöntä mutta totta. En tiedä, pitäisikö asiasta valittaa Ilmatieteen laitokselle, kuluttaja-asiamiehelle, arkkipiispalle vai EU-tuomioistuimeen.

Tällä kertaa yritin hämätä meren ja sään jumalia. Oli tiistai ja luvassa S 5 m/s. Saisimme siis purjehtia myötätuulessa. Niin luulin.

Lähdimme Emilin ja Idan kanssa liikkeelle iltapäivästä. Kun pääsimme satamasta ulos, tuuli tilttasi kokonaan. Ei onnistunut hämäysliikkeeni.

Sudenväylän ruoppaajan olivat jo lopettaneet päivän työt ja siirtäneet proomun Taskisen rannan edustalle.

Röytässä oli jälleen kemiläisiä veneitä. He olivat käyneet viikonlopun jälkeen mutkan Oulussa ja nyt palailemassa takaisin pohjoiseen.

Miehistö vaati ruokaa. Nyt oli tarjolla Emilille mieluisa ateriaa; napsahtavia nakkeja ja ristikkoperunoita.

Kävin saunomassa kemiläisten kanssa. Seuramme sauna on todella hyvä – se tiedetään laajalti. Löylyväki mietti kovasti, kumpi on Perämeren paras sauna: Oulun Purjehdusseuran sauna Röytässä vai Töre Båtklubbin sauna Gårdsvikenissä. En ryhtynyt inttämään. Tuntuu mukavalta ajatukselta olla kummankin seuran jäsen.

Lauteilla kehuttiin vuolaasti Gårdsvikenin uudistettua satamaa ja sitä, miten aktiivit olivat onnistuneet hankkimaan julkista rahoitusta laajaan remonttiin. Harmittaa, ettemme päässeet sinne tänä syksynä, mutta toivottavasti ensi kaudella onnistuu.

Illalla satoi kaatamalla vettä. Olikohan tämä kosto hämäysyritykselleni?

 

1 thought on “Hämäys ja kosto

  1. Päivitysilmoitus: Matruusi ja taitelija - S/Y Mamarosa

Vastaa