Sukulalle töitä

Sunnuntai 15.7.2018 Gårdsviken, Kalix – Ettans, Luleå (30 mpk) • reitti kartalla

Merelle vetää purjehtijan mieli.

Lättyjuhlat oli festaroitu ja oli aika siirtyä. Tulossa oli myös omat suuret juhlat, sillä Emil täyttäisi vuosia 16.7. Willysiltä saisi aamulla tuoreen mutakakun, synttärisankarin lempparin.

Purjehdustuulta ei taaskaan riittänyt. Pidimme siivouspäivän.

Näimme kesän ensimmäiset salamat. Seurasimme edessämme olevaa rintamaa silmä tarkkana. Sadevaatteetkin ehdimme jo kaivaa esille, mutta onneksi rintama siirtyi edestämme ja pientä suihkua lukuunottamatta oli keli mainio, jäljellä oli vain ukkospuuskan jättämä aallokko.

Saavuttuamme Ettanssille lähdimme ravintolaan syömään. Chef Lotina puhui itselleen ansaitun vapaaillan. Kellään ei ollut mitään ulkoruokintaa vastaan, mutta mielihalut erosivat kovin toisistaan. Muutamalla teki mieli pitsaa, yksi tahtoi hampparia, yksi kiinalaista… Lähdimme kävelylle keskustaan ja löysimme sporttibaarin jonka lista oli aivan käsittämättömän laaja – oli pitsat, pastat, texmex, asian, fusion jne. Meille just nyt hyvä! – Jokainen sai mitä halusi, mutta kyllä olisi listan karsimisessa Sukulalle töitä. Terassilla ruokaillessamme Ranska voitti jalkapallon maailmanmestaruuden.

Mahat pullollaan käppäilimme takaisin paatille. Luleå on kyllä viihtyisä kesäkaupunki ja mahtava huomata kuinka lapset osaavat jo itsekseen suunnistaa siellä.

Vastaa