Maa haisee

20130723_112341Tänään herättiin jälleen mantereella ja nautittiin oikeasta suihkusta. Sen kunniaksi myös rouva Mamarosa sai suihkun ihan johtovedellä. Otto ja Emil osallistuivat kansipalvelukseen tosi innokkaasti.

IMG_8015Kannenpesun ajaksi Kristiina ja Ida livahtivat kaupunnille. Arvasin ettei chef Lotina malta pysyä pois ruokakaupoista. Ei hän tosin niin hirveän suurta lastia sieltä roudannut. Muutamia löytöjä, kuulemma.

Kaksi yötä mantereella oli jo tehnyt tehtävänsä. Maa alkoi haisemaan eli merimiehen mieli veti vahvasti merelle. Levoton olo kaikkosi, kun saimme köydet irti. Päämääränä oli Klubbviken, Likskär, Junkö tai Kluntarna. Tässä järjestyksessä.

IMG_8046Vähän matkaa pääsimme pelkällä genoalla. Vauhti oli 5 – 6 solmua. Sitten meni niin vastaiseksi, että jatkoimme koneella. Noin tunnin kuluttua olimme jo ripustamassa fendareita. Kurkkasimme aukolta Klubbvikeniin. Valitettavasti ne koko sataman muutamat Mamarosalle riittävän leveät karsinat olivat täynnä. Leuka rintaan ja keula lahden toista puolta kohti. Likskärissä laiturille alkoi kertyä huitojia ja meille neuvottiin paikka laiturin päästä.

20130723_195214Lapset olivat paikasta haltioissaan. Hiekkaa, paljon hiekkaa, hiekkarantaa. Ei mennyt kovin kauan, kun uikkarit olivat päällä.

IMG_8027Illanpäälle Likskärin ohi lipui Luleåssa tapaamamme Oulun Purjehdusseuran lipun alla purjehtiva S/Y Molly. Kiitoksia seurasta Ettansilla ja suotuisia tuulia kotimatkalle.

Vastaa