Kreikkalainen pentteri

Päätimme jo alkuviikosta että lauantaina syödään kreikkalaista ruokaa. Pitkään haudutettavat pataruoat eivät oikein istu pentteriin, sillä haudutus kuluttaa kaasua runsaasti. Kausi alkaa kuitenkin olemaan lopuillaan ja kaasua on jäljellä melkein täysi pullo. Niinpä valmistin pääruoaksi kanapataa. Resepti on Rena Salamanin kreikkalaisesta keittokirjasta. Kirjasta löytyy muuten myös ohje erinomaiseen fetalevitteeseen, jota Kai ja Mika valmistivat leivänpäälliseksi. Kirja on todella hankkimisen arvoinen kreikkalaiseen keittiöön ihastuneille. Punaviininen kanapata tarjoiltiin pitaleipäkuutioiden kera ja hyvää oli.

Alkupalalautanen koottiin salaatista, viininlehtikääryleistä, sitruunasta, tsatsikista, oliiveista, halloumista ja fetasta. Ja jälkiruoaksi Titta paistoi hunajaisia uunipäärynöitä. Ja mitäpä olisi kreikkalainen ilta ilman orienttiä musiikkia. Välillä kajahti salongista myös turkkilaisen poppistaran Tarkanin hittejä. Saattoi kuulua laiturille asti.

Kuvat katosivat valitettavasti.

Vastaa