Miehistön ohjailua

Maanantai 23.7.2018 Gårdsviken, Kalix – Likskär, Luleå (23 mpk) • reitti kartalla

Lähdimme M/S Dooriksen kanssa yhtä matkaa kohti Likskäriä. Otto matkusti Aleksin kanssa Dooriksen kyydissä. Valitettavasti tuuli oli vastainen ja sen verran heikko, että emme ryhtyneet purjehtimaan.

Likskär oli liki täynnä. Taisi olla melkein viimeinen väli, johon saimme veneen.

Viereen sattui puhelias paikallinen veneilijä, jonka olen tavannut jokunen vuosi aiemminkin. Kun juttelu kääntyi veneeseemme, kysyin häneltä Mamarosan sisarveneestä Aurorasta. Hänen tietojen mukaan se olisi vaihtanut omistajaa, mutta olisi edelleen samalla seudulla. Me olimme purjehtineet Luleån saaristossa jo kolme viikkoa näkemättä vilaustakaan. Aiemmat pitkäaikaiset Auroran omistajat olivat tulleet meille tutuiksi, kun olimme tavanneet heidät useanakin kesänä.

Ei ollut ihme, että kaikki venekohtaisiksi varattavat saunavuorot olivat jo menneet, kun satamakin oli täysi. Saunoin sitten miesten vuorolla.

Pojat pelasivat kannen alla. En ymmärrä miten he jaksoivat, sillä helle kuumensi veneen sisätilat aivan sietämättömiksi. Käsin poikien ottaa tiekoneet mukaan ja kävin pystyttämässä heille pelinurkkauksen pursimajalle, jossa oli vähän viileämpää.

Ida kaipasi kaveria. Satamassa oli muutama suomalainen vene. Yhdessä näytti olevan lapsia. Kävimme Idan kanssa jututtamassa kokkolalaisen purkkarin väkeä. Veneestä löytyi kaksi tyttöä, Idaa vuoden vanhempi ja vuoden nuorempi. Kolmikko kävi uimassa ja viihtyi koko illan yhdessä.

Vastaa