Rouskuvat potut ja all-in-pannu

Perjantaina nappasin Stockkalta patongin, katkarapusalaatin ja pari juustoa kainaloon. Kotijääkaapista otin vielä mukaan avatun chorizo-paketin ja tryffelisalamia. Niillä mentiin pe-ilta ja hyvin mentiinkin.

20140704_211232

Lauantaiksi olin varannut kilon lampaan ulkofilettä, sillä alunperin oli tarkoitus syödä ystäväpariskunnan kanssa yhdessä,  mutta heidän reissunsa peruuntuikin viime metreillä. Keskenään meidän ei kuitenkaan tarvinut syöntiurakkaa suorittaa, sillä veneilijät ovat yhteisöllistä sakkia ja auttavat aina hädässä olevia. Niinpä S/Y Hanhen miehistö riensi avuksemme illallispöytään. Kaveriksi tein lampaalle saman lämpimän lisäkkeen jota jo viime kesänä täällä mainostin.

20140705_211004

Ruoka ei kuitenkaan ollut Strömsöötä nähnytkään. Pannussani ei riittänyt kapasiteetti ja osa perunasiivuista jäi rouskuviksi. Ei hyvä. Ja se liha. Millonhan sitä oppii mistä kannattaa ostaa ja mitä. Vaikka puolitin paketissa mainitun paistoajan meni liha kypsäksi ja mureasta se ei ollut kuullutkaan. Huoh. Seura oli kuitenkin mitä mainiointa ja iloinen nauru siivitti illallistamme. Jälkiruoaksi riensimme riemuliiteriin laulamaan karaokea – kylläpäs oli lystiä!

20140706_135056

Sunnuntaina nautimme all in-pannun. Viikonloppureissuilla tulee sunnuntaisin heitettyä pannuun sitä mitä viikonlopulta on jäänyt. Kutsun näitä tuotoksia purjehtijan all-in-pannuiksi. Tällä kertaa heitin pannulle valkosipulia, keltasen paprikan, pari uutta sipulia varsineen, kolme kananmunaa ja loput tryffelisalamista. Ja tuoretta timjamia. Tietysti. Puska lempiyrttiäni löytyy paatista yleensä aina. Niin ja Unkarin tuliaisena saatua tulista paprikatahnaa ruutasin myös hieman sekaan. Oli namia. Näiden pannujen hyvä puoli on myös se, ettei niitä tarvitse syödä kuumana. Tekee lähtiessä valmiiksi ja haarukoi huiviin kun huikoo. Tai muuten vaan. Syöminen on mukavaa.

20140705_131819

Sunnuntaina suunnittelin jo hieman mitä jääkaappitavaraa tulevalle, pitemmälle reisullemme otetaan mukaan. Tarkkaa puuhaa. Pakettikootkin on otettava huomioon sillä miehistömme tarvitsee maitoa. Sitä on oltava litra per päivä ja kuuden päivän varautumisella se tarkoittaa kuutta litraa. Viime kesänä meillä oli lähtiessä yhdeksän litraa maitoa ja päällystö sai ensimmäisinä päivinä vain haaveilla kylmästä kuplajuomasta. Ehkä tänä vuonna myös pullo kuplivaa mahtuu kaappiin. Katsotaan.

Vastaa