Lapset söivät illallisen todella myöhään ja kello lähenteli jo puoltayötä kun rauhoituimme sitlooraan aikuisten illalliselle. Valmistin aiemminkin testattuja pitapizzoja. Tällä kertaa ne sisälsivät punaista ja vihreää pestoa, marinoitua punasipulia, tonnikalaa, pikkutomaatteja ja mozzarellaa. Päälle tsatsiki ja hyvin upposi!
Tsatsikia syödään meillä paljon. Perusresepti on aina sama, mutta fiiliksen mukaan sitä myös tuunaillaan. Joskus käytän limeä, joskus sitruunaa. Joskus enämpi ja joskus vähempi minttua. Saatanpa joskus heittäytyä niinkin hurjaksi että joukkoon eksyy tuoretta chiliä.
Tsatsiki
500g turkkilaista ruokajogurttia
Kurkku kuorittuna
2-3 valkosipulin kynttä
Vahvaa minttua, muutaman oksan lehdet riivittynä ja silputtuna.
Suolaa, sokeria, mustapippuria ja sitrusmehua.
Siirrä jogurtti litran astiaan. Kuori, raasta ja valuta kurkku. Sekota jogurttiin kurkkuraaste, hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet. Sirrä takasin alkuperäseen astiaan jääkaappiin tekeytymään. Pyyhi leivällä sekotusastia puhtaaksi. Muista nuolla myös lusikka.
Päivitysilmoitus: Irrallinen ruokapäivitys | S/Y Mamarosa