Sisaralus ja löylyn lyömätön

27.7.2016 Gärdsviken, Kalix – Likskär, Luleå

Aleksi oli lähtenyt illalla ja Iitu ja Topi jo aamutuimaan. Lapsetkaan eivät siten laittaneet hanttiin kun aloimme aamulla tehdä lähtöä.

Mutta arvatkaa oliko taas vastatuuli? Bergöfjärdenillä saimme sen verran tuuleen kulmaa, että avasimme genoan moottorin kaveriksi. Muuten legi vierähti koneistaen.

Kristiina viestitteli ystäviemme S/Y Julianan kanssa, kun kuulimme heidän olevan näillä seuduilla. Piti paikkansa. He olivat matkalla päinvastaiseen suuntaan ja juuri ajaneet meitä vastaan, mutta ulompana merellä. Me ajoimme sisäväylää.

IMG_7221

Ida innostui matkalla harjoittelemaan solmuja. Muutama perussolmu alkaa jo olla hallinnassa.

IMG_7250

Iltapäivällä kiinnitimme Likskäriin, Luleå Segelsälskapin saaritukikohtaan. Se on upea hiekkasaari, jossa meidän miehistö viihtyy rannalla.

IMG_7265

Likskärin laiturit on järjestelty uudelleen, ennen altaan länsilaidalla oli maamöljä ja keskellä yksi pistolaituri. Nyt allasta kiertää möljä hevosenkengän muodossa. Minusta tämä uusi on parempi. Töijaamiseen on paremmin tilaa.

Merkillinen yhteensattuma taas, sillä S/Y Mamarosan sisaralus S/Y Aurora ajoi satamaan sisään heti meidän jälkeen. Perämerellä on vain kaksi samanlaista alusta ja usein tapaamme Auroran juuri Likskärissä tai lähisaarissa.

IMG_7234

Chef Lotinan pentteri tarjoili illalliseksi herkullista kookoskanaa couscousin kera.

Myöhemmin illalla kävin saunomassa. Likskärissä on ihan normaalit saunavuorot, ei ruotsilaisia sekasaunoja. Ei siellä saunassa hiki tullut, olipahan sosiaalinen tapahtuma kuitenkin. Muitakin suomalaisia oli löylyjen purevuutta arvioimassa.

1 thought on “Sisaralus ja löylyn lyömätön

  1. Päivitysilmoitus: Miehistön ohjailua - S/Y Mamarosa

Vastaa