Kun mukavat purjehdussäät Perämerellä loppuivat, päätimme hakea vielä miehistöllemme lämpöä ja valoa talven varalle. Buukkasimme muutaman päivän varoitusajalla äkkilähdöt Mallorcalle.
Purjehtimaan emme reissuun lähteneet, vaan nautiskelemaan lasten ehdoilla. Aurinkolomilla tapoihimme ovat kuitenkin kuuluneet satamakierrokset. Veneitä on aina mukava katsella.
Laitureita kierrellessä lapset innoistuivat nähdessään vuokraveneitä. Ehkäpä perheen yhteisen lomapurjehduksen Välimerellä voisi ottaa harkintaan. Sen verran pikkugasteillemme on merenkulkukokemusta jo kertynyt.
Vaikka kyseessä oli ehdottomasti lasten ehdoilla tehty reissu, niin tietenkin aikaa löytyi myös vaimoni ja minun yhteiselle harrastuksellemme ja suurelle nautinnollemme.
Kreikkalaisen keittiön ohella espanjalainen keittiö on Kristiinalle ja minulle jotenkin erityisen mieluinen.
Espanjalaisten – ynnä katalonialaisten ja baskien – tapa syödä tuntuu niin mukavalta. Pienet tapakset ja pintxot tarjoavat paljon erilaisia makuja yhdellä aterialla.
Pikkuinen herkkusuu Ida oli elementissään pienten tapaskuppien äärellä. Emil sai pitkästä aikaa churroja, jotka ovat hänen mukaan maailman suurinta herkkua. Otto rakastui uudelleen grillattuun kanaan.
Kauppahallista ja torilta löytyy aina upeita raaka-aineita, jos on fasiliteetit ja mielenkiintoa kokkailla lomalla itse.
Ja vaikka ei kokkailisikaan, on kaupan kalatiskillä mukana käydä fiilistelemässä herkuilla, joita ei Oulun kaupoista tahdo saada.
Kylläpä tuli nälkä.