Tortilla ja höhölä

20140715_111122

Tiistainen siirtyminen Pite-Rönnskäristä Svinöraan taitettiin 6-8 m/s etelätuulessa. Saimme siis ajella myötätuulessa ja jo pelkällä genoalla saatiin sopiva matkavauhti. Aurinko paistoi ja lämmintä oli kuin etelässä konsanaan. Muuten purjehdimme väyliä pitkin, mutta yhdessä kohtaa hieman oikaisimme, sillä edellisenä iltana tapaamamme pariskunta neuvoi meille aukon josta sujahtamalla matka lyheni neljällä maililla. Päivämatka oli sopivan lyhyt, vain noin 22 meripeninkulmaa.

20140715_124205

Rantautuminen Svinöraan ei mennyt ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti. Ruotsalainen pariskunta oli levittäytynyt laiturille viltteineen aurinkoa palvomaan. Laituri on kapea ja pariskunta makasi juuri siinä kohdassa, jossa oli ainoa mahdollinen paikka minun hypätä laiturille. Pariskunnan miespuolinen henkilö kampesi itsensä ylös meidät huomatessaan ja ojentautui ottamaan köyden vastaan. Olin otettu ystävällisyydestä, mutta mies jäikin seisomaan paikalleen köysi kädessä eikä ymmärtänyt yhtään kun yritin huutaa ja viisata hänelle että pollariin se köysi. Ei auttanut kun minun hypätä kiireesti laituriin ja ystävävällisesti riuhtaista köysi miehen kädestä. Mies näytti hölmistyneeltä eikä edelleenkään ymmärtänyt mistä oli kyse. Saatuamme paatin kyljen kiinni selitin hänelle kohteliaasti että säästin hänet juuri ylimääräiseltä uintireissulta ja että painossa hän jää auttamatta toiseksi yli kuustonniselle veneelle. Ehkä hän ymmärsi. Tai sitten ei.

20140715_221815

Lapset rakastavat Svinöraa, sillä täällä on huomioitu lapset ja nuoret todella hyvin. On pihapelejä ja leluja, jalkapallokenttä, kiipeilytelineitä, keinuja, kanootteja, oppareita, sup-lautoja, haaveja… Lasten kirmatessa rannalla saimme nauttia illallisen ihan kahdestaan. Lapsilta oli jäänyt pottuja omalta aterialtaan ja niinpä minä päätin hyödyntää ne ja tekaisin perunatortillan.

20140715_202325

Svinöran tortilla

Keitettyjä pottuja
4 munaa
jotain tulista, itse käytin unkarilaista paprikatahnaa.
Vihreä paprika
1-2 uutta sipulia varsineen
Chorizoa
Raastettua goudaa
Pippuria
Aioli

Leikkaa potut ohuiksi. Kuutioi ja kuullota paprika. Vatkaa munat sekasin ja mausta paprikatahnalla tai jollain muulla. Leikkaa sipuli ja makkarat ja sotke kaikki aineet keskenään. Kaaja koko kommeus paistinpannulle ja hauduta 30min miedolla lämmöllä kannen alla. Tai lyö toinen paistinpannu päälle niin kuin minä tein ku ei kantta ollu. Ota tarpeeksi kookas lautanen ja keikauta tortilla siihen. Nauti hyvässä seurassa hyvän viinin kera. Aioli ois kans ollu tosi jees, mutta semmosta ei ollu niin syötiin iliman. Valmiiksi siivutettu chorizo-makkara on muuten tosi kätevä veneessä. Päiväykset on pitkät ja jääkaapissa se vie aivan minimalistisen vähän tilaa. Suosittelen!

20140715_221855_LLS

Lasten rauhoituttua nukkumaan huomasimme puutteen paatin varustuksessa. Meiltä puuttuu konjakkilasit. Tilanne korjattaneen Luulajassa.

Vastaa