Neljän tuulen purjehdus

22.5.2015 Veneilykeskus, Oulu – Iin Röyttä

Tulihan se viimein viikonloppu ja pääsimme merelle. Perjantain purjehdukseen Oulusta Röyttään mahtuikin monenlaista tuulta.

20150522_184846

Oritkarissa nostimme ison ja avasimme genoan kokonaan. Tuuli oli noin SW 6 m/s. Mukavassa kylkituulessa ajoimme Sudenväylää kohti. Tuuli navakoitui ja Pateniemen edustalla keskituuli oli jo 10 m/s, kun laskimme purjeet. Näytti sen verran vastaiselta Sudenväylään, että emme viitsineet mennä sinne purjeilla.

20150522_204530

Ida kävi kikkailemassa sitloorassa ja olisi halunnut laittaa sinne nukkumaan. Pienen taistelun jälkeen väsähtänyt prinsessa suostui uinumaan sisälle. Pojat katsoivat Minecraftin pelivideoita.

Kellonmeri olisi ollut melko tiukkaa luovia. Ei hotsittanut tikata kympin tuulessa. Pikkuhiljaa Virpiniemen nokkaa lähestyessä moinasi vähän. Nostimme nokalla purjeet ja lähdimme kohti pohjoista. Veto tuntuu uuden genoan kanssa niin paljon paremmalta kuin entisen. Kristiina ohjaili ja kiljui innostuksesta, kun sai Mamarosan surffaamaan.

Martinniemen edustalla tuuli lopahti niin, ettei purjehtimisesta tullut enää mitään. Maininki oli kuitenkin kohtuullisen kookas ja kiikkuminen ilman purjeita oli tosi rasittavaa.

20150522_213839

Röytässä ei ollut ruuhkaa. Laitureissa oli ennen meitä vain kaksi moottorivenettä. Töijasimme kylkikiinnitykseen ns. purkkarilaiturin länsipuolelle. Tuuli noin 15 astetta keulan vasemmalta puolelta eli tuuli piti meidät irti laiturista. Oikein hyvä.

20150522_222559

Chef Lotinan pentteri tarjoili miehistölle nakkeja ja spagettia. Päällystön iltapalana oli yrttibratwurstia lisukkeineen. Omnom.

Nukkumaan mennessä tuuli näytti taas voimistuvan

 

Vastaa