Shakshoukan lämpöä koleaan päivään

Kokkailu jonkin teeman mukaisesti on mukavaa. Aina päästessäni kestitsemään vieraita alkaa kutsujen sunnittelu teeman valinnalla. Myös viikonloppuihin on kiva valita jokin ruokateema. On ihanaa etsiä uusia reseptejä ja ideoita netistä, kirjoista ja kavereilta. Kreikkalainen keittiö tuntuu puhuttelevan minua vuodesta toiseen. Varsinkin kreikkalaisen kotikeittiön padat ovat vallanneet pysyvän sijan sydämestäni –yksinkertaiset ja hyvät raakaaineet, pitkä haudutus ja lopputulos joka vie kielen mennessään. Pataruoat kuuluvat kuitenkin selkeästi kauden ulkopuoliseen aikaan ja veneessä kaiken pitää valmistua nopeammin ja mielellään ruoka-aineista jotka eivät vaadi jääkaappitilaa –tosin tällaisilla viikonloppupurjehduksillahan sillä ei ole niin väliä, kun kaappi vetää kaiken tarvittavan.

Monesti myös keli sanelee ruokateeman. Kolmenkymmenenasteen pakkasista selvitäkseen tarvitsee paksua ja tulista chili con carnea ja helteellä raskaat ruoat eivät vaan yksinkertaisesti uppoa alas. Tälle viikonlopulle luvattu kylmä ja sateinen keli synnytti idean mausteisesta ja lämpimästä Lähi-idän keittiöstä. Minulla kulkee päässäni mukana lista ruoista jotka pitää päästä testamaan. Yksi tällaisista ruoista oli shakshouka –tomaattinen paprikapannu, jonka keskiössä on pohjoisafrikasta kotoisin oleva, mausteinen Merquesmakkara. Merquesmakkaran voi myös korvata jollain muulla mausteisella makkaralla. Stockkan lishatiskistä onnistuin kuitenkin löytämään sitä itseään ja olipa vielä tarjouksessakin.

20130615_113855

Useita shakshouka-reseptejä tutkittuani löysin tuttavan facebook-ystävän blogin kautta reseptin, jonka uskon olevan kaikista lukemistani lähimpänä totuutta.  Itse käytin koko purkin tomaattimurskaa ja kananmunia olisi saanut olla kolmaskin – olihan meitä ruokailijoitakin kolme. Lopputulos oli lämmittävä ja hyvä. Mukavan mausteinen muttei liian tulinen – 4-vuotias gastimme Ida santsasi pariinkiin otteeseen. Pojat söivät mieluimmin lättyjä, mutta sillä taas ei ollut mitään tekemistä Merquesmakkaran, chilin tai minkään muunkaan kanssa.

Yksi vastaus artikkeliin ”Shakshoukan lämpöä koleaan päivään

  1. Saga

    Voi että, tämä on kyllä kerrassaan täydellinen blogi! Hymyilytti tuo kohta, että poikien ruokavalinnalla ei ollut tekemistä yhtään minkään kanssa. Pusuja täältä maista!

    Vastaa

Vastaa