Harmaata ja hiljaista

Koska viime viikonloppukin vierähti maalla, oli tänä viikonloppuna kova halu päästä merelle. Viikonvarrella sääennusteet vain lupailivat loppuviikolle sadetta ja kovia puuskaisia tuulia. Sadetta tänään tulikin. Oli tihkua ja välillä melko rankkoja kuuroja. Mutta tuulta ei ollut. Melkein koko matka Oulusta Iin Röyttään oli parin sekuntimetrin sivumyötäistä, jonka kunniaksi emme ryhtyneet purjeita nostamaan. Kellonmerellä tuulen viritessä noin viiteen sekuntimetriin avasimme genoan ja sammutimme koneen. Isoa emme halunneet kastella. Puolen tunnin kuluttua tuuli tilttasi jälleen ja loppumatka piti taittaa moottorilla.

Moottorilla ja autopilotilla sadekuurojen välissä ajelu ei tarjonnut lapsille juurikaan viihdettä. Kolmikko viihtyi koko matkan salongin pöydän ääressä piirtelemässä ja pelailemassa. Tuhti annos draama saatiin, kun yhden unilelun huomattiin jääneen kotiin. Melkein piti lähteä uimalla hakemaan. Perillä uni kuitenkin tuli ilman tuttua unikaveria, kun kainaloon taiteltiin korvikkeeksi uimapyyhe.

WP_002115Pateniemen edustalla tuli vastaan perinnelaiva Katariina. Muutaman moottoriveneen ja troolarin lisäksi muita aluksia ei näkynytkään. Lieneekö sade vaikuttanut asiaan? Vai  huomenna alkavat Toppilan meripäivät, joille menevä väki tuskin lähtee tänään vesille. Toivottavasti huomenna on hyvä sää, sillä se vaikuttaa Toppilan meripäivien onnistumiseen. Ennusteet eivät tosin lupaa lähellekään parasta mahdollista.

20130614_220212Iin Röytässä on rauhallista. Veneitä satamassa on puolenkymmentä. Yöksi näyttää viriävän sen verran tuulta, etteivät hyttyset viihdy satama-alueella. Karkottimia ja ansoja ei siis tarvittane.

Vastaa