Ruotsilainen aftersail

29.7.2016 Ettans, Luleå – Kallaxön, Luleå

Kristiina kipaisi aamulla kaupasta tuoretta leipää. Halusimme päästä aikaisin liikkeelle, sillä olihan perjantai.  Viikonloppuveneilijät pyrkivät lähtemään mahdollisimman aikaisin liikkeelle saadakseen hyvät laituripaikat. Me olimme nyt haluamattammekin tuossa kisassa mukana.

IMG_7292

Satamaan jäi edelleen ranskalaispariskunta, joka asui veneessään. Muuta asuntoa heillä ei ollut lainkaan.

IMG_7306

Tuttu helsinkiläisvene lähti yhtä aikaa ja nosti heti purjeet. Meidän reitti oli jälleen pelkkää luovia. Lisäksi matkalla oli kapea suntti, joka oli joka tapauksessa koneistettava. Viimeiset puolituntia oli sivumyötäistä. Sen menimme pelkän genoan voimalla.

IMG_7340

Helsinkiläisten Colin Archer luovi Luleån kaupungin edustalla.

IMG_7352

Olimme jo puolenpäivän aikaa Kallaxössä, Båtklubben Neptunen satamassa. Chef Lotinan pentteri tarjoili kladdkaka med kaffe.

Kiireemme oli turha. Satamassa oli vain muutama vene eikä meidän jälkeen tullut kuin yksi lisää. Haminakapteeni epäili, että viikonlopusta tulee hiljainen. Monet seudun veneilijät suuntaavat Gårdsvikeniniin, jossa on Bothnia Summer Meet eli jonkinlaiset kokoontumisajot.

IMG_7359

Miehistö oli malttamaton. Palju piti täyttää ja lämmittää mahdollisimman pian. Oli vuorossa ruotsilainen aftersail.

IMG_7367

Saunomista ja kylpemistä jatkui lähes koko loppupäivän. Välillä otettiin jäsentenväliset pingiksessä. Otto pelasi tosi hyvin.

IMG_7376

Neptunen satamassa ovat oululaiset viihtyneet jo kauan. Pursimajan seinällä on minullekin hyvin tuttujen veneilijöiden viime vuosituhannen lopulla seuran 50-vuotisjuhlan kunniaksi luovuttama taulu.

Vastaa