Tilauslammas ja ehtynyt vesi

Ti 4.7.2017 Trysunda – Bönhamn (18 mpk) • reitti kartalla

Yöllä oli satanut vettä ja aamullakin sitä vielä taivaanrei’istä vuoti.

Aamutoimien jälkeen irrotimme kympiltä. Tuuli oli NW 6-8 m/s. Laskeskelin genoan riittävän hyvin. Halusin pitää ison peitteen alla myös mahdollisen sateen vuoksi. En nimittäin halunnut ryhtyä kuivaamaan sitä.

Saimme genoalla oikein hyvän matkavauhdin. Maisemat olivat tosi hienot.

Perillä Bönhamnissa chef Lotinan pentteri tarjoili miehistölle muhkeat hampurilaiset.

Vieraslaiturin sähkötolpasta ei tullut virtaa. Satamaohjeiden mukaan Cafe Bönhamns Bryggasta löytyy apua. Kahvilasta sain kuitenkin hiukan töykeän vastauksen: – Meillä ei ole mitään tekemistä sataman kanssa

Kummallista, ettei mitään, vaikka kahvila myös kerää satamamaksut.

Soitin satamaohjeesta löytyvän Andreaksen numeroon. Huomasin, että viereisellä terassilla oleva mies vastasi puheluuni. Kauan ei Andreakselta mennyt, kun hän sai paikannettua vian läheiseen keskukseen ja vaihdettua sinne sulakkeen.

Bönhamissa olivat paikat muutenkin vähän rempallaan. Mynttisuihku söi kyllä kolikoita, mutta ei siitä vettä tullut. Yksi poiju oli lähtenyt paikaltaan ja suurin osa vieraspaikoista oli merkitsemättä. Bönhamn oli kuitenkin todella kaunis ja käymisen arvoinen paikka.

Toiselle puolelle lahtea oli kiinnittynyt vaasalaisperhe vanhalla troolarilla. Ida sai illaksi kaverin heidän tyttärestä. Perheen isä kehui paikalliselta lammasfarmilta tilaamaansa lihaa. Chef Lotina innostui asiasta ja tilasi myös lihaksia. Ei kestänyt kauan kun lammaskuski kurvasi rantaan lihoinensa.

Jari paistoi mahtavat pihvit. Katoimme yhteisen illallispöydän Mamarosan sitlooraan.

Nuoret kävivät vielä ilta-ajelulla ennen nukkumaanmenoa.

Vastaa