Ilman jalkapallojuhlaa

Lauantai 7.7.2018 Likskär, Luleå – Ettans, Luleå (7 mpk) • reitti kartalla

Tuuli oli käynyt rivakammaksi. Puhalteli kympin tienoilla. Kaksi suomalaispurkkaria lähti kohti Ettansia. Satamaan jäävät siirtelivät veneitä tuulen kannalta paremmille paikoille. Kerroin meidän tulevan muutaman tunnin päästä perässä.

Olin muutama päivä sitten siirtänyt oman veneeni sellaiselle paikalle, että pääsisin siitä kovassakin kelissä yksin irti ja turvallisesti satama-aukosta ulos. Nyt oli ennakoinnista apua. Otto ja Emil olivat irrotuksen ajan kannella valmiudessa, mutta en onneksi tarvinnut reippaiden gastieni apua.

Ettanillakin tietenkin puhalsi. Satamassa oli useampi tuttu ottamassa meitä vastaan ja löysimme sopvia aisapaikan.

Muutamaa tuntia myöhemmin paikkoja ei enää olisi ollut. Luleåssa oli melkoinen juhlahumu. Ruotsilla oli peli Englantia vastaan iltapäivällä. Rantatorilla nostatettiin henkeä. Laiturit selvästi täyttyivät pelitunnelmasta nauttimaan saapuneesta väestä. Pieniä veneitä ja vesiskoottereita myös pörräsi paljon.

Miehistö viimein täydentyi, kun Kristiina ja Ida saapuivat. Menin vastaan bussiasemalle kantamaan heidän matkatavaroita. Bussikin oli kuulemma kerännyt maakunnasta jalkapallokansaa kaupunkiin.

Oli mukava saada taas koko perhe veneeseen.

Kävimme hakemassa lähimarketista hiukan iltapalatarpeita ja nautiskelimme illasta. Ruotsi ei voittanut.

Vastaa