Lämmin kylymäsavulohipasta

Pitkällä purjehduksella syödään paljon pastaa. Ainakin meillä. Tänään laitoin version kylmäsavulohesta. Ainekset lohta ja ranskankermaa lukuunottamatta säilyvät lämpimässä, eivätkä kylmääkään vaativat ainekset juuri kaappitilaa vie.

IMG_7985Kylymäsavulohipasta

Pastaa pakkauksen ohojeen mukkaan
voita
2-3 valakosipulin kynttä
pari uutta sipulia
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
kasvisfondikuutio
purkki ranskankermaa
Puolikkaan sitruunan kuori ja mehu
3-4 tl kapriksia
200g kylymäsavulohta
mustapippuria
ripaus sahramia (ei pakollinen)
parmesaania

Pistä pasta kiehumaan. Piliko sipulit ja kuullota voissa. Lissää valkkari. Anna kiehahtaa. Heitä sekkaan fondi. Hetken päästä on sitten sitruunaosaston vuoro. Sitten joukkoon ranskankerma. Lopuksi kaprikset, kylymäsavulohi ja tilli. Kuumenna vielä minuutti ja sillä aikaa kaaja valamiista pastasta pois vesi ja pistä pasta tarjoiluastiaan. Soosi päälle. Koristele. Jos pentterin kaapissa sattuu olemaan sahramia niin jätä osa ranskankermasta tarjoilua varten ja mausta se kevyesti sahramilla. Pistä pöytään pala parmesaania niin jokkainen voi sitä sitten ite raastaa niinku parhaaksi näkkee.

Vastaa