Suntti ja supermarketti

Kiittelimme ja kehuimme Svinöran vielä kerran paikallisille ennen kuin irrotimme köydet.

IMG_7941Suuntasimme kohti pohjoista. Luvattu oli rivakkaa tuulta, joten päätimme mennä pelkällä genoalla. Aluksi tuuli oli sen verran kevyt, että Otto päätti ryhtyä vetämään uistinta.  Emilin ohjelmassa olivat Candy Crash ja Pou.

IMG_7936Ida harjoitteli elämänlangan käyttöä ja kikkaili keulakannella. Tuuli yltyi yhtäkkiä ja Ida kipitteli nopeasti sitlooraan. Uisteluvehkeetkin tuli kiire kerätä pois.

Kymmenisen meripeninkulmaa pääsimme genoalla mutkaista reittiä pitkin. Tuuli oli NW 5 – 8 m/s. Sitten tuuli kävi niin vastaiseksi, että käynnistimme moottorin ja vedimme purjeen sisään.

Pian tuuli yltyikin ollen NW 8 – 12 m/s ja hyvin puuskaista. Suunnan ja myös saariston ansiosta aallokkoa ei juuri ollut.

IMG_7968Menimme kapean Tjuvholmsundetin läpi. Sen rannalla oli upea mökkipaikka. Myös Sandön länsiranta oli täynnä hienoja kesäasuntoja, ehkä jopa talviasuttavia.

Luleån Ettansille saavuimme melko tarkalleen klo 18. Matkaa oli tänään kertynyt noin 25 meripeninkulmaa. Mamarosaa tuli ottamaan vastaan rouva läheisestä meidän seuramme lipun alla purjehtivasta veneestä. Satamassa näytti olevan myös venenaapurimme kotisatamastamme Hietasaaresta.

20130721_212634Ettans on vierassatamana ihan ok, mutta maisemassa ei ole kehumista. Suoraan veneen keulan edessä on pinottuna myytäviä moottoriveneitä korkeaan telineeseen.

20130721_203629(0)Kaivoimme lasten scootit boksista ja lähdimme käymään läheisessä supermarketissa jäätelöostoksilla. Chef Lotinaa oli pidätteleminen. Mamarosa on lastattu niin täyteen ruokaa, että mihinkään sitä ei enää mahdu. Silti hän meinaa lähteä huomenna tuosta marketista ostamaan sitä lisää.

1 thought on “Suntti ja supermarketti

  1. Virpi Ansamaa

    päästähän vain Kristiina ruokaostoksille – sen verran herkullisen näköistä pastaakin taikonut, ettei tosikaan!

    Vastaa

Vastaa