Eri teitä eri koteihin

Tiistaille oli luvattu tuulta N-NNE 6 – 8 m/s ja ukkospuuskia. Periaatteessa siis ihan ok keli ajella avotuulessa etelään, kunhan ottaa ukkosrintamat varovasti.

20140729_075817

Kemistä S/Y Mamarosa ja S/Y Sara lähtivät eri teille. Sara suuntasi suoraan Ouluun kotisatamaan. Meidän tavoitteena oli päästä Iin Röyttään ennen keskiviikkoiltana alkavia kovia tuulia ja torstain ukkosia. Tiistaina ajettaisiin Vatunkiin tai perille asti,riippuen nimenomaan ukkosrintamien liikkeestä.

20140729_113023

Päätimme mennä niin sanotulla ruotsalaisella konepurjehduksella eli moottorilla ja genoalla. Tuulta oli sen verran, että iso rullagenoamme melkein riitti ainoaksi purjeeksi ja toisaalta ukkospuuskien keskellä ison laskeminen saattaisi olla melko kiireistä touhua.

20140729_130046

Ainoaksi jäänyt ukkospuuska iski päälle Keminkraaselin ja Ykskiven välillä. Pienensimme genoan ihan myrskykokoon ja jatkoimme rauhallisesti matkaa. Puuska kesti puolisen tuntia, mutta voimakkuus ei loppujen lopuksi noussut kuin vähän toiselle kymmenelle. Yksikiven kohdalla tuuli oli jo laantunut.

20140729_181954

Loppumatkan ajelimme rantaväylää Iin Röyttään asti mukavassa kelissä. Suosikkisatamaan saapuessa fiilis oli aivan uskomaton. Vaikka päivän purjehdukseen ei lopulta liittynyt mitään adrenaliiniryöppyjä, iski satamaan tulon myötä uskomaton rauhallisuus. Kuin kotiin tulisi pitkästä aikaa. Ja niin kai se vähän olikin.

Kiitokset kaikille S/Y Saralla purjehtineille 12 hienosta yhteisestä reissupäivästä. Kiitokset myös S/Y Saran avuliaille maajoukoille, jotka ovat olleet isona apuna bunkrauksessa.

1 thought on “Eri teitä eri koteihin

  1. Päivitysilmoitus: Viime vuodet olivat veljiä | S/Y Mamarosa

Vastaa