Arnon herkkupasta

Aikaa ennen lapsia ja omaa venettä purjehdimme ystäväpariskunnan kanssa Turun saaristoon. Reissu on jäänyt monella tapaa mieleen. Sorsan yöllinen hyökkäys kattoluukusta nukkuvien niskaan Porin jazzeilla. Iltauinnilla vieressä uiskennellut käärme. Ja sitä rataa. Paras makumuistoni tuolta reissulta on Kustavissa nauttimani kanapasta, jonka kipparimme Arno valmisti.

Soitin Arnolle ennen Luulajan bunkrausta ja pyysin saada kanapastan reseptin käyttööni. Arno antoi luvan jakaa reseptin myös blogissa. Nimen pastalle ovat antaneet Arnon viehättävät kaksostyttäret. Ja kyllä se herkullista onkin!

20140723_200142

Arnon herkkupasta (4-6 hengelle)

Marinointivaihe:
Kanaa (riittävästi)
Chiliä (2-3)
Tuoretta rosmariiniä
Valkosipulia (vähintään 5 kynttä)
Sitruunamehua (1/2 -1 sitruuna)
Oliiviöljyä

Haudutusvaihe:
Tomaatipyrettä ja kaltattuja tomaatteja
Punkkua kanalle
Punkkua kokille

Viimeistelyvaihe:
Purkki anjovisfileita
Kalamataoliiveja
Kapriksia
Lehtipersiljaa

Paaha chilit ja poista siemenet. Pistä pieniksi ja heitä kanojen joukkoon. Hakkaa rosmariinia jotta siitä irtuaa kunnolla maku. Heitä kanojen joukkoon. Piliko valakosipulit ja toista edellinen liike. Öljyä ja puolikkaan sitruunan mehu. Sekota ja anna marinoitua minimissään puolikas tunti.

Ota esille punkkua kanalle ja kokille. Voit käyttää samaa ainetta – miten vaan tykkäät. Ja tomaattipyree tai kaltattuja tomaatteja – ite käytin molempia. Sitten kanat + tomaattiosasto kattilaan ja punkkua päälle. Kokille punkkua. Kun kiehahtaa niin kokille lisää punkkua. Haudutellaan kasaan ja annetaan tomattien maun pyöristyä ja pehmentyä. Kanalle ja kokille punkkua – vaihe siis toistetaan yhteensä kolme kertaa.

Kanalle ja kokille punkkua-vaiheen pyöriessä ota anjovisfileet ja hakkaa ne pieniksi. Lopuksi kipaa joukkoon anjovishakkelus, kaprikset, kalamataoliivit ja lehtipersilja. Hetki lämpöä ja tarjolle. Minulla löytyi tuoreena oreganoa, joten käytin sitä. Toimi. Kiitokset Arnolle reseptistä vielä tätäkin kautta.

Vastaa