Laiskuutta ja juttukavereita

Lauantaina oli Röytässä hyvin syksyinen sää. Aamulla paistoi jostain pilven raosta hetken aikaa aurinko, mutta muuten päivä oli harmaa. Tuuli oli S 8 – 10 m/s.

20140920_170347

Aamupäivän laiskottelin veneessä lähinnä netin erilaisten tv-palveluiden äärellä.

20140920_154224

Vapaaehtoisten meripelastajien aluksia pyöri sataman ympärillä kovasti. Olivat kokoontuneet yhteiseen harjoitukseen.

Iltapäivällä lähdin käymään saaressa tarkoituksena lämmittää seuramme sauna. Naapuriveneen väki oli kuitenkin ehtinyt ensin, joten palasin hakemaan saunakassin. Istahdin toviksi löylyttelemään ja kuuntelemaan seurakavereiden juttuja.

20140920_172325

Saunareissulla saaressa tuli vastaan eräs vanha tuttu, joka oli mukana meripelastajien harjoituksessa. Hän harmitteli minut nähdessään, ettei ollut tiennyt minun olevan saaressa. Harjoituksessa oli ollut yhden radistin vajaus ja homma olisi ollut kuulemma minulle sopiva. Harmi, sillä olisihan tuo ollut mukava olla pitkästä aikaa mukana. Joskus aikoinaan olin aktiivisesti mukana vapaaehtoisessa meripelastustoiminnassa, mutta sittemmin ei vapaa-aika enää ole riittänyt.

Saunan jälkeen paistoin muutaman grillipihvin ja söin itseni ähkyyn.

S/Y Moonlightin väki kutsui kylään. Oli mukava tutustua heidän veneeseen ja istua iltaa. Purjehdusta, merenkulkua ja veneessä asumista lähestyttiin illan mittaan monesta kulmasta.

Vastaa