Kello oikeassa

20140711_173205

Tällä viikolla olemme bunkranneet S/Y Mamarosaa kesälomareissua varten. Polttoainetankki varatankkeineen on piripinnassa. Oulun kaupat on tyhjennetty. Kaikki ruoka ja juoma on siirretty meidän alukseen. Kodin vaatekaappien sisältö on siirretty veneeseen, sekä kesä- että talvivaatteet. Yritämme vältellä reissussa pyykkäämistä. Suomen kesähän on yleensä melko vähäluminen. Sama pätee myös Pohjois-Ruotsiin. Mukana on siis myös lämmintä vaatetta.

20140711_193425

Kesälomareissumme alkoi perjantaina. Tähtäimessä on Luleån saaristo. Miten ja milloin, ei ole vielä tiedossa tarkkaan. Perjantaina päätimme kuitenkin mennä Hailuodon Marjaniemeen odottelemaan, löytyisikö sopiva sää-aikaikkuna sekä mahdollisesti myös muita veneitä ylittämään.

20140711_210838

Perjantain keli oli upea – moottoriveneilijöille. Olimme asennoituneet purjehtimaan vaikka vähän kevyemmässäkin kelissä, mutta tuulta ei ollut nimeksikään. Koko matka mentiin siis koneella. Olisin halunnut säästää polttoainevarastoja, koska edessä on ylitys ja mahdollisesti useampi päivä pyörimistä Piteån ja Luleån saaristossa ennen kuin saamme polttoainetäydennystä. Mutta tuulta ei tosiaan ollut.

20140711_234123

Saavuimme Marjaniemeen vasta puolenyön kinkamissa. Miehistökin on omaksunut kesäajan ja suostui menemään punkkaan vasta puoliyhden aikaan. Täytyy muistaa kääntää heidän kelloa hyvissä ajoin ennen loman loppua tai tiedossa on ongelmia. Mutta nyt loma vasta alussa ja kello on ihan oikeassa.

2 thoughts on “Kello oikeassa

  1. tuulee@gmail.fi

    Toivomme sopivia tuulia,aurinkoa vaan ei liikaa kuumuutta, paljon kivoja satamia ja yhdessä olon riemua. Vain veneilijät älyää tämän pienessä tilassa olemisen riemun! Kivvaa lommaa!!t rva hanhi

    Vastaa
  2. Päivitysilmoitus: Viime vuodet olivat veljiä | S/Y Mamarosa

Vastaa