Vieraita ja savua

30.5.2015 Veneilykeskus, Oulu – Iin Röyttä

Pojilla oli lauantaiaamuna koulun kevätjuhlat, joten viikonloppupurjehdus typistyi yhden yön reissuksi.

Otto on ollut niin paljon veneellä tällä viikolla, että hän halusi jäädä maihin. Hän soitti itse mummolaan ja tiedusteli yöpaikkaa.

20150530_154923

Päätimme kokeilla, riittääkö purjeeksi pelkkä genoa. Riittihän se. Ajelimme sen voimalla melkein perille. Martinniemen jälkeen tuuli loppui.

Kohta saapumisen jälkeen meitä tuli tervehtimään seurakaveri Matti leivonnaisten kanssa. Matti oli huomannut meidän vaihtavan lipun kiinnityksen jälkeen. Sen johdosta hän tuli ilmoittamaan, että nyt pidetään uuden lipun vihkiäiset.

Tilaisuus onnistui erinomaisesti, vaikka Matille täytyi kertoa lipunvaihdon todellinen syy. Meillä on nimittäin pienempi lippu kulkua varten ja kookkaampi pitemmän tangon kanssa satamakäyttöön.

Päivälliseksi paistoin päällystölle XXXL-koon pihvit. Pihveissä oli valmiina Tennesee-marinointi. Yleensä välttelen valmiiksi marinoituja tuotteita, mutta jostain syystä näppini tuohon pakettiin silti kaupassa tarttuivat. Puolitin paketissa neuvotun paistoajan ja annoin lihojen vetäytyä foliossa paiston jälkeen. Lopputulos oli erinomainen. Sopiva lisuke pihveille syntyi seuraavasti:

20150530_190505

Savuinen lisäke Tennesee-pihveille

5 isoa perunaa keitettynä ja pilkottuna
2 makeaa paprikaa pilkottuna
5 pientä salottisipulia pilkottuna
2 valkosipulinkynttä siivutettuna
ranskankermaa, Sweet Baby Ray´s Hickory & brown Sugar Barbecue Sause.

Kuumenna ainekset pannulla. Lisää joukkoon ranskankermaa, Hickory-kastiketta ja mausteet. Kuumenna vielä hetki ja tarjoile pihvin kyljessä. chiliä olisin mukaan laittanut jos sitä vain olisi ollut.

Illanpäälle meillä kävi kylässä myös S/Y Beaute´n väki. Nyt alkaa tuntua tosi kesäiseltä, kun saaressa on muitakin ja veneessä käy vieraita. Viime reissuilla ei muita ihmisiä juuri ole ollut.

 

Vastaa