Talkoot ja messi

6.6.2015 Iin Röyttä

Kurkkukipeä ja tosi flunssainen olo. Mistä tämä nyt tuli?

Juhlapäivän kunniaksi nostin heti herättyäni suuren paraatin eli juhlaliput. Tänään Röytässä vietettäisiin uuden kesäkeittiön vihkiäisiä.

20150606_110202

Nautiskelin kauniista aamusta ja join aamukahvit kannella.

Purjehdusseuramme majalla oli talkoot. Vedin haalarit päälle ja kävin touhuamassa. Tehtiin saunapuita, haravoitiin pihaa, raaputettiin vanhaa maalia uuden edeltä pois ja oikaistiin käymälän lattiaa.

20150606_131051

Iltapäivällä satamakentällä vietettiin kesäkeittiön vihkiäisiä ja samalla myös ristiäisiä. Rakennus sai nimekseen Röytän messi. Juhlapuheissa kehuttiin hienoa rakennusta ja ahkeraa talkooväkeä. Sen lisäksi niissä huomautettiin, että edelleen rahaa ja työtä tarvitaan Perämeren helmen ylläpitämiseen. Satama käy matalaksi, toinen laitureista uppoaa vähitellen ja ikääntyvän betonimöljän sortumista pelätään.

Paikalle oli kertynyt runsaasti veneilijöitä, meripelastajia, viranomaisia ja keittiöhankkeen yhteistyökumppaneita. Tiedotusvälineitäkin paikalla oli, ainakin Kaleva.

20150606_143634

Juhlapuheiden jälkeen Riemuliiterissä oli tarjolla mainio lohikeitto ja kakkukahvit.

Saunan päälle suunnistin katsastamaan Röytän messiä. Sen suojiin oli istahtanut joukko tuttuja viettämään iltaa. Illan keskusteluissa purjehdittiin monta hienoa reissua uudelleen ja tulevat kesän reissutkin jo etukäteen.

Olipa mukava päivä ja ilta, vaikka illalla flunssan oireet pahenivat entisestään.

Vastaa