Tivoli ja ennakoiva peruutus

12.6.2015 Veneilykeskus, Oulu – Iin Röyttä

Lähdimme Emilin ja Idan kanssa kolmestaan viikonloppua viettämään. Otolla oli kaksipäiväinen futisturnaus ja Kristiina jäi kentän laidalle soccer momiksi.

Tuuli oli W 7 – 9 m/s. Päätin ajella pelkällä genoalla helppouden vuoksi. Muita kun ei ollut apuna purjeiden kanssa ja miehistökin vaati välillä huomiota.

20150612_154704

Miehistö kikkaili alkumatkasta lähinnä keulapiikissä lueskelemassa – tai heilumassa.

20150612_171428

Virpiniemen kohdalla tuli kemiläisiä vastaan Perämeren Jähdillä. Olisivatkohan olleet menossa Ouhoi merifestivaaleille.

20150612_180502

Pian miehistökin kiipesi sitlooraan. Sen verran keikutti, että heillä alkoi tulla sisällä huono olo. Ajelimme autopilotilla ja minä palvelin sisältä välipalaa. Aterioinnin jälkeen gastit leikkivät ”Rullaati – miten pysytään penkillä sivuaallossa”. Heidän mielestä kieputus oli parempi kuin Suomen Tivolin Twisterissä. Sisällä miehistöltä levälleen jääneet pelit ja kirjat löysivät hyvin alimman mahdollisen paikan.

20150612_193605

Röytässä meitä oli sovitusti vastassa M/S Jolina II ja seurakaveri Jari. Nappasin hänet tuulen alapuolelta laiturin nokasta kyytiin avuksi töijaamaan. Halusin peruuttaa veneen perä laituriin päin helpomman kulkemisen vuoksi. Jarin mielestä se kannattaisi myös siksi, että lähtö laiturista yksin (miehistöni ei osallistu) olisi helpompaa. Tuolloin emme vielä arvanneet miten oikeassa Jari lopulta oli.

Vastaa