Festit veden jumalan maisemissa

22.7.2015 Svinöra – Kallaxön

Kun ei ole kiire mihinkään voi vaikka palata sinne mistä juuri lähti. Neptun oli niin mukava paikka, että päätimme palata sinne takaisin. S/Y Sara lähti matkaan ensimmäisenä – tosin vajaalla miehistöllä, sillä Saara hyppäsi vuorostaan meidän kyytiimme Idan seuraksi touhuamaan tyttöjen juttuja.

Irrotettuamme laiturista sattui todella ikävä läheltä piti tilanne. Pyrkiessämme ulos päätti paikallinen järjen jättiläinen tunkea itsensä altaaseen sisään kelluvan möljän ja meidän välistä. Katsoin kauhuissani keulassa että törmäys tulee. Haveri oli niin lähellä että minulla tärisivät polvet vielä sitlooraan päästyäni. Mikä siinä voi olla niin vaikeaa ymmärtää edes veneilyn perusasioita? Ei mene kaaliin, ei.

IMG-20150723-WA0001

Kaunis päivä oli houkutellut satamaan muitakin veneilijöitä ja palju oli jo lämpenemässä. Miehet lämmittivät saunan ja kaikki halukkaat pääsivät saunomaan ja paljuilemaan. Otto ja Emppu painuivat kalaan. Tälläkään kertaa eivät kalamiehet joutuneet palaamaan tyhjin käsin, sillä tuliaisena oli ahvenia.

Olimme päättäneet jo aiemmin että keskiviikkona söisimme yhdessä hyvin. Se päätös täyttyi. Kirjaimellisesti. Ne olivat oikein kunnon ruokafestit!

20150722_185503

Ruokahalun herättelijänä toimi Antin hauesta ja sienistä loihtima ”keittiön tervehdys”. Hyvä ettei vienyt kieltä mennessään! Varsinaisena keularuokana nautimme päärynäetanat, joiden ulkonäkö ei ollut paras mahdollinen, koska päärynät hieman muusaantuivat, mutta maku oli niin kohdillaan että voisin hyvin kuvitella tuoreen päärynän korvaajaksi veneoloissa vauvoille tarkoitetun päärynäsoseen.

20150722_231330_LLS

Päärynäetanat (Neljälle)

2 Päärynää
Purkki etanoita
½ palaa Aura-juustoa
2-3 kynttä valkosipulia
Rucolaa
Pestoa
Voita

Asettele lautasille rucolaa. Kuori päärynät ja vetele suikaleiksi esim. kuorimaveittellä ja pirskottele päälle puolikkaan sitruunan mehu. Paista suikaleita kevyesti voissa ja siirrä sen jäläkeen suikaleet ”linnunpesiksi” rucoloitten päälle. Paista etanat valakosipulivoissa paistinpannulla ja kun alakaa näyttää valamiilta niin kääntele Auraa joukkoon ja anna hetki kuumentua. Asettele paistos päärynöitten päälle ja ripottele lautasen reunoille pestoa. Päärynöiden, Aura-juuston, rucolan ja peston yhdistelmä toimii aivan järjettömän hyvin etanoiden kanssa. Tällä kertaa annoksesta tuli siis ulkonäöllisesti turhan vettynyt, mutta maku ei pettänyt. Taisipa eräs seurueemme jäsen nuolla oman lautasensa.

20150723_002202_LLS

Keittiön tervehdys ja alkuruoka olivat asettaneet riman korkealle pääruoan suhteen. Pääruoka lunasti kaikki odotukset. Sanat eivät riitä kuvamaan sitä kuinka hyvät pihviannoksen saimme eteemme. Antaa kuvan puhua puolestaan

Vastaa