Tiedemies ja myrskyvalvojaiset

25.7.2015 Luleå

Nukuimme Oton ja Emilin kanssa lauantaina pitkään. Teimme mehevät sandwichit, jotta ei ihan heti tulisi nälkä.

20150725_132256

Oli vähän ollut puhetta, että kävisimme kaupungilta katsomassa jotain mukavaa ajanvietettä. Kävelykadulla oli vilskettä, niin kuin lauantaina kuuluukin.

20150725_150537(0)

Otto tiesi mitä halusi: jigejä. Hän oli nimittäin saanut viimeksi affenen nimenomaan jigillä. Emilin juttua piti vähän haeskella. Mutta kun se sattui kohdalle, niin homma oli sillä selvä.

– Taidan aloittaa ne tiedemiehen hommat nyt, hän viittasi taannoiseen vastaukseensa ”Mikä sinusta tulee isona” -kysymykseen?

Emil löysi kaupasta pienen sähköinsinöörin rakennussarjan.

Iskän shoppailut hoidettiin Systeemissä.

Joku oli onnistunut läträämään satama-altaaseen melkoisen määrän polttoainetta. Koko satama haisi. Se sotki Oton kalastussuunnitelmat. Ei diesel-kaloja voisi hänen mielestään kuitenkaan syödä.

Illan mittaan perehdyimme staattiseen sähköön ja magnetismiin.

 26.7.2015 Luleå

Sunnuntai oli myös satamapäivä. Tiedekokeet jatkuivat. Aamupäivästä aiheena olisi sähkömagneetti.

Siivous tuntui luontevalta. Vaikka emme poikien kanssa olleet pahemmin sotkeneetkaan, niin aina kuuluu siivota naisia varten.

Kävin vastassa Kristiinaa ja Idaa, jotka saapuivat alkuillasta bussilla. Ehdimme juuri veneelle ennen sadetta.

20150726_220843

Pystytimme ns. pappateltan sitlooran suojaksi ja istahdimme siihen päällystön voimin. Miehistö vietti iltaa salongissa katsellen Kummelin DVD:tä. Emil rakensi samalla sähkömoottorin.

Chef Lotinan pentteri tarjoili iltapalaksi thaihenkistä kanakeittoa purkista. Minusta keitto oli vallan kelpoa, mutta Lotinalle keitto ei kelvannut.

Ruuan jälkeen aloitimme myrskyvalvojaiset. Etelä-Ruotsista pohjoiseen nousevan myrskyn oli määrä saavuttaa Luulaja myöhään illalla. Rintaman oli ennustettu yltävän myös Suomen puolelle.

Kristiina piti yhteyttä veneileviin ystäviimme lahden toisella puolella ja vaihtoi tilannetietoja.

varjakka_20150726

Oulunsalon Varjakka 26.7.2015

Oulunsalon Varjakassa rikkoontui laituri. Iin Röytässä keli oli niin ankara, että veneet keikkuivat ihan kunnolla satama-altaassakin. Meidän tuulimittarimme ei korkealle noussut. Muutamat huiput kävivät 15 sekuntimetrissä. Vettä sen sijaan tuli kuin aisaa.

 

Vastaa